.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 29.cze.2025 12:09:54

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 07.paź.2005 21:05:06 
Użytkownik

grzesce80 napisał(a):
u mnie też stuka przy małych prędkościach... jak również gdy stoję i naciskam przód auta słychać stukot odczuwalny w okolicach łożysk mcpersona (łożyska wymieniłem niedawno)... stuka od jakiegoś czasu w prawym przednim kole, teraz coraz bardziej i to samo pokazuje sie w lewym... czytając posty o "stukaniu" uderzę w wymianę właśnie łączników stabilizatora... mam nadzieję że pomoże...

i bedzie stukac jak nie dokrecisz amorków...po przejechaniu 50-100km trzeba skontrować nakrętki (tylko nie te pierwsze co trzymają talerzyk tylko te drugie z tymi ząbkami co sie wkręca w łozysko mcpersona)
mi też pukało a teraz nie puka:)

Tytuł:
PostNapisane: 07.paź.2005 23:40:21 
Użytkownik

dzięki za info sprawdzę i dam znać czy pomogło :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 08.paź.2005 12:51:30 
Użytkownik

Auto: A8, R8
Ja łącznie z wymianą zapłaciem 209 PLN

Tytuł:
PostNapisane: 08.paź.2005 20:55:16 
Użytkownik

mialem to samo - a wymienialem dokladnie rok wczesniej (zaraz po zakupie wozu) - teraz postanowilem - inwestuje w zawieszenie (vivat polskie drogi !!!) - kupilem nemeckie okolo 100 zl ale mam nadzieje,ze pochodzi dluzej - zostaly jeszcze tuleje wahaczy - co poleciacie - jakies lepsze wziazc - bo w sumie kupic tanie, pojezdzic po tym naszym pseudo-asfalcie i po roku znowu do wymiany ??

Tytuł:
PostNapisane: 08.paź.2005 22:35:06 
Klubowicz

Widzę, że temat jest wiecznie aktualny. Ja w czasie od jego założenia (tematu) zdążyłem już zmienić znowu łączniki, tym razem na LEMFORDERY, bo te stare 4MAX były trochę tandetne, i zaczęły pukać po 5000km, a po 10k grały na Wrocławskich dziurach jak Lars Urlich na bębnach :D

A2 1.4

Tytuł:
PostNapisane: 10.paź.2005 17:02:52 
Klubowicz

Jak chcecie na 100% się dowiedzieć, czy to łącznik stabilizatora, to poluzujcie jedną z dwu nakrętek na jednym z nich, potem zamiana - na drugim. Najlepiej na jednym odcinku drogi to testować, będzie dokładne porównanie.
Ja podczas wymiany złamałem klucz (marki tesco chyba), i musiałem z niedokręconą nakrętką mykać po następny - oj stukało, stukało.. :diabel:

Tytuł:
PostNapisane: 14.paź.2005 10:14:03 
Użytkownik

Nigdy wiecej adlera - podczas przykrecania urwałem gwint choć za silny nie jestem i musiałem ciąć to g..no diaksem.
Z łączników jeszcze moze być TRW albo Mogul.
Jeżdze juz 30 tys. i jest super, polecam tez wymiane gum mocujących na stabilizatorze.

Tytuł:
PostNapisane: 14.paź.2005 13:43:32 
Użytkownik

Witam
Tak czytam ten wątek o zawieszeniach i mam takie pytanko,bo muszę wymienić końcówkę drążka kierowniczego - bo mam luzy - tak powiedzieli w warsztacie, ale powiedzieli też mi że tego nie zrobią bo też trzeba wymienić "poduszki pod amortyzatorami i wkłady olejowe " bo samej końcówki to się nie opłaca bo i tak to nic nie da jeżeli reszty się nie zrobi, a "zbieżności ustawić to nikt się nie podejmie" (wymieniałem lewy łącznik i oponki a poza tym odkąd kupiłem to zbierzność nie była sprawdzana - pomyślałem że nie zaszkodzi). Jakiś miesiąc temu sprawdzałem na stacji amorki i gościu powiedział mi że są w super stanie (mam wstawione trochę sztywniejsze niż standardowe). Jak myślicie próbują mnie naciągnąć z amorkami czy faktycznie mają rację? Dodam, że podczas jazdy nie czuję żadnych zmian niże np. 2 miesiące temu.
Pozdrawiam.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1