.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 29.cze.2025 13:31:32

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Wycieraczki+spryskiwacz padły
PostNapisane: 20.paź.2005 16:55:51 
Użytkownik

Witam
Przejrzałem posty nt. spryskiwaczy ale żaden w objawach nie był zbliżony do moich
Otóż po włączeniu wycieraczek + spryskiwacz (wajcha do siebie) nie działa ani jedno ani drugie , czasami wycieraczki zadziałają ale rzadko i bez spryskiwacza , czyżby problem leżał we włączniku ??
Chodzi mi jeszcze po głowie opcja ze padła pompka a ze nie ma wody to nie działa wycieraczka , ale to chyba głupi trop :]
Tak wiec help co robić / jesień w pełni a ja jeżdżę bez podstawowej opcji :!!: , jeśli padł przełącznik to czy trzeba wymieniać wszystko czy może tylko jakiś moduł dokupić i jak sie do tego dostać ??

Tytuł:
PostNapisane: 20.paź.2005 18:21:02 
Klubowicz

Ja bym sprawdził kostkę przy przełączniku - może nie kontaktuje??

Tytuł:
PostNapisane: 20.paź.2005 20:22:46 
Użytkownik

witaj mam podobny kłopot ale do tego doszły mi jeszcze migacze i okazało się że to przełącznik zespolony w kierownicy (pająk) .NIewarto naprawiać lepiej wymienić i akurat szukałem dla siebie i widziałem na allegro pająka do b4 za chyba 80 zeta.

Tytuł:
PostNapisane: 21.paź.2005 05:36:27 
Użytkownik

Ja kupiłem używany przełącznik zespolony za 80 pln wbrew opinii mojego kolegi, ktory pracuje w serwisie vw/audi (przestrzegał mnie, że może sie spalic...) Oczywiście ja byłem mądrzejszy i kupiłem używany( nowy coś koło 350 - sam włącznik wycieraczek). Dlugo sie nim nie cieszyłem ponieważ kiedyś w drodze do pracy najzwyczajniej w świecie się zapalił i 80 pln poszło z dymem... Miałem mały pożar w samochodzie ale całe szczeście szybko go ugasiłem. Na parkingu przed zakładem porozkręcałem obudowe i wypiałem wtyczke tak na wszelki wypadek... Teraz zbieram na nowy, mam problem z tylną wycieraczką i podobnie jak u kolegów nie działa mi przedni spryskiwacz.

łapy, łapy, cztery łapy...

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1