Mam taki problem. Auto wyposażone jest w autochecka + dodatkowe zegary na desce rozdzielczej (temperatura i ciśnienie oleju). No i z owym autocheckiem mam pewien problem. Raz na jakiś czas wywala mi kontrolkę oleju (w instrukcji opisane jako zbyt niskie ciśnienie oleju w silniku). Olej świeżo wymieniony, poziom w porządku, nic nie cieknie.
Zauważyłem taką właściwość. Czasami zaraz po odpaleniu silnika wskaźnik ciśnienia (ten dodatkowy) pokazuje 5 barów i utrzymuje się na stosunkowo wysokim poziomie. Wtedy po pewnym czasie pojawia się błąd ciśnienia na autochecku.
Natomiast jeżeli zaraz po odpaleniu ciśnienie utrzymuje się na poziomie 2-3 bary (na luzie) i przy wciśnięciu gazu jedzie do 4-5. Wtedy jest spokój. Ale dzisiaj np. było w porządku, zatrzymałem się i zostawiłem włączony silnik na 5 minut i grzebałem w kufrze. Wsiadłem, ruszyłem i znowu autocheck płacze
Kiedyś GrześB napisał:
GrzesB napisał(a):
Może być jeszcze uszkodzony przewód - styka do masy i masz CHECK

Czujniki sprawdziłem, zegary też są w porządku. Mam wymienić czujnik (jeżeli tak to który to będzie?) czy nie przejmować się? Silnik pracuje równiutko, igła po prostu. Żadnych problemów nie ma.
Jeszcze takie jedno pytanie. Autocheck pokazuje uszkodzone światło mijania lub tylne, a wszystkie zewnętrzne światła działają jak najbardziej dobrze. Myślałem że zepsuła mi się na desce kontrolka świateł mijania, bo nie świeci. Długie owszem, mijania nie. Myślałem że żarówka jest spalona. Jakież było moje zdziwienie gdy po wyjęciu zegarów wczoraj zobaczyłem że wszystkie żarówki działają, ale kilka miejsc (w tym na światła mijania) jest fabrycznie zapieczętowanych. Czy u Was też tak jest?