.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 29.cze.2025 19:56:34

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: uszczelki silnika b4 2.3 E
PostNapisane: 28.paź.2005 11:56:34 
Użytkownik

Witam

Zauwazylem ze pomalutku zaczyna mi saczyc olej przy silniku. Wyciek jest niewielki ale zawsze lepiej jak go nie ma. Umiejscowienie jego jest ponizej swiec. Nie wiem dokladnie jak to wytlumaczyc ale to jest chyba pomiedzy blokiem a tym u gory czyli tym co sa przykrecone do tego swiece :) w okolicach srodkowej swiecy brudzi mi silnik.

Pytanie teraz czy jesli bede wymienial ta uszczelke (podobno beda musiali mi cos wtedy tez przyszlifowac ale to nie jestem pewnien bo nie jestem mechanikiem) to czy lepiej odrazu wymienic wszystkie uszczelki co sa u gory ? Jaki jest koszt uszczelek i czy polecacie wymienic wszystkie odrazu. jaki jest koszt wymiany uszczelek i czy duzo to jest roboty ( jak dlugo to trwa)

Ponownie przypominam, ze wiedze o technice silnikow itp mam bardzo mala. Znam tylko niektore nazwy :) i to czasami blednie. Dzieki za odpowiedz.

Tytuł:
PostNapisane: 28.paź.2005 13:28:52 
Użytkownik

Auto: przeważnie starsze Audi
sprobuj zlokalizowac wyciek. Wytrzyj dokladnie szmatka z np. benzynka tam gdzie jest zaolejone. Odpal silnik i patrz skąd sie sączy.

Tytuł:
PostNapisane: 28.paź.2005 13:48:40 
Klubowicz

Piszesz o uszczelce między blokiem a głowicą... Poza Ursusami nei widziałem, żeby tam uciekał olej...
Popatrz uważnie, czy ten olej nie spływa pomiędzy głowicą a pokrywą zaworów (ta uszczelka pomiędzy tym czymś co się wkręca świece a tym czymś nad tamtym czymś).

Pozdrawiam

Tytuł: Uszczelka podgłowica.
PostNapisane: 28.paź.2005 20:01:41 
Użytkownik

Witam.
Dokładnie ustal gdzie jest wyciek oleju - bo jakby tylko wyciek z pod dekla klawiatury to samemu ją wymienisz koszt uszczelki około 15 zł. Natomiast wycieki oleju z pod głowicy to już grubsza naprawa z twoim doswiadczeniam w mechanice sam tego nie zrobisz.
Pozdro.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1