.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 29.cze.2025 21:44:35

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 04.lis.2005 20:28:56 
Użytkownik

W Olsztynie jest dwuch ludzi którzy specjalizują sie w automatach.Jeden tak w zasadzie nie jest z Olsztyna tylko z Dywit i nazywa sie Roman a drugi na codzien pracuje w Yamaszce kolo reala i ma na imie Darek ,jest tam mechanikiem.Romkowi sie poprzewracało w głowie i ma takie ceny jak Olczak (najlepszy specjalista w Polsce) a Darek jest moim kumplem i zrobił mi to za naprawde rozsadne pieniądze.Co prawda automat dalej szarpie,ale wydaje mi sie ze to juz nie jest wina samej skrzyni tylko elektroniki,moze sprzegła hydrokinetycznego...sam nie wiem.

Tytuł:
PostNapisane: 05.lis.2005 09:27:38 
Użytkownik

mozesz pogadac jeszcze ze skinderem na osiedlu mazurskim on sie lansuje na speca od amerykanskich aut czyli o automatach powienien sie znac, chociaz w mojej ocenie to nadaje sie do wymiany klockow hamulcowych...

Tytuł:
PostNapisane: 05.lis.2005 11:16:47 
Użytkownik

Skindera z os. Mazurskiego nie polecam do naprawy automatów. Gość to niezły ściemniacz.
Tak jak okonionen napisał Darek z Yamahy i Roman z Dywit znają się w Olsztynie na automatach. Resztę pseudospeców można pominąć.
Swoje auta robiłem i robię u nich i jeszcze u Karola z Żurawiej.

Pablos jak chcesz to mogę dać Ci namiary na mechaników z Dywit Heńka i Romana. Nie wiem czy wymienią Ci olej dynamicznie (nigdy nie miałem problemów ze skrzynią ale wiem, że robią tiptroniki, czyli z racji tego gdzie pracują muszą się znać) a rozrząd na pewno zrobią.

Audi 100 C4 2.8 V6 - było (2002 - 04.09.2005)
Audi 4 life!!!Homie.

Tytuł:
PostNapisane: 05.lis.2005 12:33:02 
Użytkownik

jak by ktos z was podpatrzył jakie kolory przewodów ida do potencjometra przepustnicy to byloby super,kurde zauwazylem ze ktos u mnie grzebał przy kostce i chciałbym zobaczyc czy przypadkiem zle nie polutowal przewodów a wiec jeszcze raz do ludzi którzy maja B4 2.0 w automacie : otwórzcie maske pod spodem pod tym wężem który idzie kolo akumulatora jest kostka do której dochodza 2 komplety przewodów (po 3 szt) od automatycznej skrzyni jest ta kostka od strony kielicha na 4 piny chociaz dochodza do niej tylko 3 przewody.Jeden pin jest wolny.Bardzo prosze o pomoc,o rozrysowanie kolejnosci kolorów przewodów gdzie który idzie lub zrobienie fotki,to by mi strasznie ułatwiło sprawe bo podejzewam ze wlasnie w tej kostce jest cos nie tak bo jest polutowana :P
kurde od czego sie ma w koncu te forum ;)

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1