.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 29.cze.2025 17:49:32

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Pęknięta ODMA - czy może być przyczyna dużego spalania ??
PostNapisane: 05.lis.2005 16:35:52 
Użytkownik

witam, audi a4 ,rok 1995, silnik ADR, mam problemy z duzym spalaniem , zauwazylem ostatnio ze mam peknieta odme, u mnie ta odma prowadzi do przewodu ssącego powietrze do przepustnicy, i stad moje pytanie, czy peknieta odma ma wpływ na wieksze zuzycie paliwa,
mechanik mi powiedział ze nawet duze , ponieważ prowadzi ona do przepustnicy, i ciagnie lewe powietrze i wtedy jest zły skład mieszanki

co o tym sądzicie ??

i ciekawostka ;)

Dzwoniłem do kolesia co handluje czesciami audi ,powiedział mi ze to ma i moze mi wysłac za 150 zł plus wysyłka,
to ja za tel do serwisu
a w serwisie :
cała odma kompletna kosztuje 90 zł brutto ;)

dobre co ??

Tytuł:
PostNapisane: 05.lis.2005 18:10:18 
Klubowicz

U mnie było to samo i powodowało falowanie wolnych obrotów tak że auto prawie gasło. Jeśli chodzi o spalanie to nie zdążyłem zauważyć bo szybko usunąłem usterkę. Za nowe kolanko dałem w ASO 105 zł. Chcąc czy nie musisz to wymienić i dopiero wtedy sprawdzać spalanie.

Tytuł: Odma
PostNapisane: 05.lis.2005 20:36:25 
Użytkownik

Witam.
Ja kupiłem odme w ASO (w VII 2005) i kosztowała mnie 175 zł. bez krućców(złaczek) gumowych które kosztowały odpowiednio
10 cm-60 zł a 5 cm - 20 zł. Takie są drogie części w ASO. Myslę że kolega chciał Ci dobrze sprzedać.
Pozdro.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1