.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 29.cze.2025 21:43:55

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: system bose w C4 - techniczne
PostNapisane: 02.lis.2005 21:07:52 
Użytkownik

Auto: B4
Witam

Rzadko piszę, częściej czytam posty na forum, ale mam pytanko odnośnie orginalnie montowanego systemu BOSE do AUDI C4 sedan (w tylną półkę)

Kupiłem głośniczki razem ze wzmacniaczem, zreszta za smieszne pieniądze bo 60zł za wszystko, ale problem jest jeden:

Potrzebuję opis wyprowadzeń z tego wzmacniacza do radia, po prostu co jest co, które jest które :>

I drugie pytanko odnośnie tego samego: Czy do tego wzmacniacza mam podprowadzić sygnał LOW (chinche w radiu) czy HI? Nie mam oryginalnego radia, tylko PIONEERa DEH-2700RB.

Z góry dzięki
Pozdro 4all

Tytuł:
PostNapisane: 02.lis.2005 21:39:30 
Użytkownik

Napisz jaki to typ tego wzmacniacza.

Tytuł:
PostNapisane: 03.lis.2005 21:59:16 
Użytkownik

musisz mieć radio bose żeby tym pograć, narzuć w szukajce bose i poczytaj, parę postów na ten temat było.

Tytuł:
PostNapisane: 03.lis.2005 22:07:52 
Użytkownik

Arti70 napisał(a):
musisz mieć radio bose żeby tym pograć, narzuć w szukajce bose i poczytaj, parę postów na ten temat było.

Ja mam BECKERa podłączonego ze wzmacniaczem BOSE i lata to przepięknie.

Tytuł:
PostNapisane: 05.lis.2005 21:23:01 
Użytkownik

Auto: B4
Hmm, rozebrałem wzmacniacz, i nie zawiodłem się na BOSE :)

Wszystkie wyjścia byly opisane tak, że dało się połapać co jest co :P wiec podlaczylem wzmacniacz...

Mam raio Pioneera DEH-2700RB i podłączyłem wzmacniacz do czinczy w radiu. Zagrało to za cicho... Po podłączeniu samych głośników bezpośrednio na wzmocnienie rear w radiu (MOSFET) gra tak, że przy 50/62 poziomie głośności głośniki już nie wyrabiają i przy basach jest straszny skrzek... Ale do tego poziomu grają po prostu zaje... fajnie, jest dobra jakość i przy tym 50 poziomie głośności cieżko jest już wysiedzieć :D

Może ma ktoś jakiś sposób jak zwiększyć moc wyjścia czinczy w moim radiu tak, żeby głośniki podłączone do wzmacniacza grały tak 2-3x głośniej (bo tak moje ucho mi mówi :P )

A typ wzmacniacza podam jutro, jak wstanę, nie chce mi sie juz do garazu leciec...

Elektronikiem to ja nie jestem, ale polutować jakiś prosty układzik bym umiał, może trzebaby wstawić pomiędzy wzmacniacz a radio jakiś malutki wzmacniaczyk, baaardzo malutki ;-)

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1