.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 29.cze.2025 17:51:27

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: b4 automat wskaznik na desce rozdz
PostNapisane: 06.lis.2005 17:50:57 
Użytkownik

witam. na desce rozdzielczej jest wyswietlacz ktory pokazuje przelozenia automatycznej skrzyni. po zapaleniu swiatel powinien byc podswietlony. u mnie nie jest. wykrecilem go ale tam na scalaku sa wlutowane zaroweczki. nie wiem jak je wymienic. czy wogole mozena je wymienic? jak tak jak to zrobic?
dzieki

Tytuł:
PostNapisane: 06.lis.2005 18:02:31 
Użytkownik

mialem juz tez to w reku ;) zaróweczki sa dostepne ,ostatnio kupowalem do regulatora ustawienia lusterek i tam sa takie same.U mnie tez cos nie kontaktowalo z tym wyswietlaniem biegów ale postukalem i chodzi. :) generalnie prawie wszystkie zaróweczki udalo mi sie wymienic ,i we wszystkich przełącznikach ale nie obeszło sie bez przeróbek ;) Jedyne przełączniki które byly dla mnie nie do przeskoczenia to te regulatory od podgrzewanych siedzen,zresztą jeden przy próbie wymiany zarowki zepsułem :P .Ale mam juz drugi ;-) Próbuj wymienic jezeli sa spalone,tam chyba jest dobre dojscie,a zarowki dostaniesz w sklepach z podzespolami elektronicznymi.

Tytuł:
PostNapisane: 06.lis.2005 18:16:59 
Użytkownik

ale te zaroweczki sa lutowane. troche sie boje sam za to zabierac bo z lutownica mialem stycznosc tylko pare razy. chyba wymonyuje to i zawioze do jakiegos elektronika zeby to zrobil.

Tytuł:
PostNapisane: 06.lis.2005 18:21:53 
Użytkownik

jezeli tak malo masz wspolnego z elektronika to tak jak mówisz ,zawiez do kogos kto trzymał juz lutownice w dłoni :) chociaż to nie jest nic trudnego,jesli tam nie ma zadnych scalaków to mozesz to sam polutowac ,najlepsza do tego jest mala kolba taka jak ja mam ;) 40W ale jak sie boisz to lepiej sie nie zabieraj ;-)

Tytuł:
PostNapisane: 07.lis.2005 11:21:14 
Użytkownik

Ja przy starej niuni uzywalem lutownicy 12 V, zeby czegos elektronicznego nie spalic. Zaroweczki trzeba niestety wylutowac, inaczej sie nie da. Nie jest to takie trudne.
Milej pracy

Dwie rzeczy sa nieskonczone:
wszechswiat i glupota ludzka. (Albert Einstein)

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1