.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 29.cze.2025 19:55:32

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 08.lis.2005 00:13:46 
Klubowicz

Auto: 210vtq
rzeczywiscie gdybys nie mial quattro to nie bylo by dyskusji, ale widze ze Cie to quattro i tak nie przekonuje :P
Jestes przekonany do zamiany bez zbednych zapytan na forum mercedesa, wiec nie wiem po co zalozyles ten temat na forum audi ;-)
Zycze nastepnych bezproblemowych 400 tysi w mesku :peace:

A6 V8 Avant - było
Coupe GT ... progress

Tytuł:
PostNapisane: 08.lis.2005 07:40:17 
Użytkownik

emte napisał(a):
rzeczywiscie gdybys nie mial quattro to nie bylo by dyskusji, ale widze ze Cie to quattro i tak nie przekonuje :P
Jestes przekonany do zamiany bez zbednych zapytan na forum mercedesa, wiec nie wiem po co zalozyles ten temat na forum audi ;-)
Zycze nastepnych bezproblemowych 400 tysi w mesku :peace:

To raz.
A dwa: nie wiem czy jest sens zastanawiac sie nad utrata wartosci w samochodach, ktore kosztuja po kilka tysiecy PLN...
Wiadomo ze za merca nie dostaniesz ceny rynkowej dla tego rocznika, ale jesli chcesz pojezdzic dluzej albo zeby auto zostalo pozniej w rodzinie to chyba warto jesli jestes juz zdecydowany
A faktycznie, wypowiedzi o zlomie po 400 tys przebieg, hmm... :peace:
Oczywiscie kazde auto da sie zamordowac po 100 tys lub mniej, ale tak szczerze mowiac, to chcialbym zobaczyc nasze autka po np 700-800 tys km :P Wiadomo ze 124 nie ma co porownywac do A80 bo to inna klasa auta, ale jednak old-schoolowe Mercedesy rzadza, i jeszcze prezez jakis czas beda rzadzily ;)

Tytuł:
PostNapisane: 08.lis.2005 08:39:10 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
Prównywanie meśka 200D do B3 1,8 quattro to jak wybór pomiędzy nieco zwariowaną 20-latką (B3) a stateczną i dopieszczoną Panią w średnim wieku (MB 200D).
Ten silnik w tym mercedesie to spokój grabarza przez wiele tys km. niskie spozycie gnoju, komfortowa jazda i wygodne podrózowanie, ale zero przyspieszeń a do setki duuużo sekund.Niestety to jest ten silnik diesla, który jeszcze produkowany za starych czasów potrafi zastrajkowac na mrozie ... :zly:
Jazda B3 to bardziej sportowa i narwana jazda, komfort dużo gorszy, spalanie wyższe, ale za to napęd quattro, który zimą oferuje możliwość bardziej sportowej jazdy.
Imho powinno się porównywac autka w swoich klasach z podobnymi silnikami i opcjami , to pomiedzy czym wybierasz ma się do siebie jak 2 panie, które wspomniałem w pierwszym zdaniu postu - nijak. ;-)

Tytuł:
PostNapisane: 08.lis.2005 08:55:12 
Użytkownik

baskecior napisał(a):
Prównywanie meśka 200D do B3 1,8 quattro to jak wybór pomiędzy nieco zwariowaną 20-latką (B3) a stateczną i dopieszczoną Panią w średnim wieku (MB 200D).

Dokladnie tak :D
Przemysl sobie sprawe, ustal priorytety i mysle ze juz bedziesz wiedzial, bo głosow w dyskusji jak widzisz calkiem sporo

Tytuł:
PostNapisane: 08.lis.2005 10:59:13 
Użytkownik

baskecior napisał(a):
Ten silnik w tym mercedesie to spokój grabarza przez wiele tys km. niskie spozycie gnoju, komfortowa jazda i wygodne podrózowanie, ale zero przyspieszeń a do setki duuużo sekund.Niestety to jest ten silnik diesla, który jeszcze produkowany za starych czasów potrafi zastrajkowac na mrozie ... :zly:
Jazda B3 to bardziej sportowa i narwana jazda, komfort dużo gorszy, spalanie wyższe, ale za to napęd quattro, który zimą oferuje możliwość bardziej sportowej jazdy.
Imho powinno się porównywac autka w swoich klasach z podobnymi silnikami i opcjami , to pomiedzy czym wybierasz ma się do siebie jak 2 panie, które wspomniałem w pierwszym zdaniu postu - nijak. ;-)

Basket pamietaj ze: ..."lepsza stara wypoczeta niz mloda nie tknieta"... ubaw :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 09.lis.2005 19:03:22 
Moderator

Auto: V70
martab99 napisał(a):
tak szczerze mowiac, to chcialbym zobaczyc nasze autka po np 700-800 tys km :P
Kumpel ostatnio jechal taryfa (Audi 100) i popytal troche o autko. Silnik 2.0 benzyna/gaz przebieg podobno 1.200.000 :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 09.lis.2005 20:07:22 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
mAlIbOr napisał(a):
baskecior napisał(a):

Basket pamietaj ze: ..."lepsza stara wypoczeta niz mloda nie tknieta"... ubaw :peace:

:diabel:
Sa 2 szkoły ,ale co tam ... raz się zyje. :P

Tytuł:
PostNapisane: 10.lis.2005 20:43:28 
Użytkownik

A ja powiem tak,przed zmiana auta bralem pod uwage audi 80,mercedes 124 i VW passat,myslalem rowniez o audi 100 C4(sedan) ale okazalo sie ze bagaznik tego auta nie pozwoli mi przewozic mojej kolumny.
Przed kupnem,przez kilka miesiecy zbieralem informacje na temat tych aut,jezdzilem ,szukalem ,ogladalem,jazda mercedesem zrobila na mnie wrazenie,...audi znalem juz wczesniej i wiedzialem co to za auto.
Generalnie nie spodziewaj sie ze nie bedziesz nic przy mercedesie robil,jak to wszyscy mowia..."..ze to mercedes..",nieprawda!
Z tego co mi sie udalo dowiedziec to to ze:

1.Mercedesy rdzewieja (czesciej niz audi)
2.Diesel-e sa super ale o milionie bez robienia "gory" silnika zapomnij.
3.Zawieszenie niestety tez sie robi na polskich drogach.
Poczytaj na forum mercedesa,okazuje sie ze maja tyle samo problemow co inne marki:))
Przyznaje ze wciaz czasami chodzi mi po glowie 124-ka,ale dobija mnie jego wyglad,fatalny bagaznik w sedanie no i brak tego piekna i agresywnosci ktore ma audi.

Czyli podsumowujac, BRALBYM TEN KTORY CI SIE BARDZIEJ PODOBA,to jedyne kryterium jakie mozna zastosowac w/g mnie:)))

Tytuł:
PostNapisane: 10.lis.2005 21:36:26 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
A ja powiem tak ...żyjesz w jakiejś dziwnej rodzinie, u mnie stary wsiada w moje V8 jak popada snieg i jedzie gdzie mu pasuje , jak ja potrzebuje gdzies z przyczepka szybko polecić biore jego maxime , ogólnie nikt nikomu nie załuje, i nie rozumiem po co ta cała zamiana? Masz ochote podryfowac łajbą siadaj w TAXe i jedz, jak masz ochote poślizgać sie bokiem siadaj w "osiemdziesiątke" no chyba ze żeście sie z ojcem "w żydowskiej kamienicy chowali" :D

Tytuł:
PostNapisane: 10.lis.2005 21:43:10 
Klubowicz

mały, to ja Ci zazdroszczę. Nowym autem starszego tylko raz w życiu jechałem. Odkąd mam swoje, jeżdżę swoim. I też specjalnie nikomu nie daję. Z rodziną to się na zdjęciach dobrze wychodzi...

Tytuł:
PostNapisane: 10.lis.2005 21:50:06 
Użytkownik

tez prawda...w takim uladzie...
w sumie ja tez korzystam z ojca passata combi jak potrzebuje cos wiekszego wrzucic na pake,a ojciec smiga moim jak potrzebuje...i widze ze sobie nie zaluje....czlowiek starszy,ale stówa na dwojce...i mowi...."..no nie wiedzialem ze to tak idzie..." :) :) :) :) :)

Tytuł:
PostNapisane: 10.lis.2005 22:44:02 
Użytkownik

Auto: V8
mercedes to porazka ogolnie a 2.0d gorzej sie chyba zbiera od 126p a jak mowa o komforcie to zmien sobie fotel moze bo 80tki maja z reguly pojebane te fotele
jechalem pareset km 124 2.5D automat niedawno to zeby niewiem jaka 80 bym niechcial takim rupem jezdzic
chyba najwieksza satyswakcje ludzie maja jak widza celownik na masce...
w chacie byla 190ka 2.0E 8lat i beczka 2.4D pare tez
bedziesz sie meczyc w tym aucie
2.0D to jak kumpel stwierdzil "tego co wsadzil tam taki silnik powinni zaprowadzic do hitlera!"
pozdr

punk's not death
byly rozne audi qutro i nie qutro ale bylo:
treseraudi super200 2.2turbo 20v quattro avant i to bylo audi...
MONTAŻ LPG MECHANIKA 602244068

Tytuł:
PostNapisane: 10.lis.2005 23:38:11 
Użytkownik

:peace: Witam.
Jak znasz meśka to nie zastanawiaj sie długo... Ja bez zająknięcia wybrałbym 124, a milion kilometrow nim trzasniesz z zamknietymi oczkami takze panowie to nie benzyna ;) Ten kto smie mowic o ciaganiu na linkach to niech sie zastanowi bo chyba nigdy w zyciu niw widzial diesla normalnego tylko jezdzi Ikarusem badz starem w pracy i ognisko musi pod nim palic :): Ale... jak diesel jest sprawny i bez jakichs tam przekombinowan w oryginale motor to bedzie palil lepiej niz te zagazowane cuda... Najpierw na benzynie, pozniej trza go na benzynie rozgrzac i przelaczyc sie dopiero na gaz coby reduktor nie zamarzl :): Jak masz daniel88888 pojecie o jezdzie autem wybierz meska... I w zime problemow z jazda tez nie bedziesz mial... Tym pojezdzisz jeszcze dlugo dlugo i nie stracisz, a pozatym teraz diesle sa w cenie a w PZU dostaniesz nawet znizke 5% lub 10% :D A zawieszenia... hoho... pojezdzi... Sam mialem meska - beczke :( ale ona miala ciezki zywot i jeszcze mi sie udalo z niej kase wyciagnac, a slozyla mi jako ciezarowka....

Tytuł:
PostNapisane: 10.lis.2005 23:45:21 
Użytkownik

weesky napisał(a):
"tego co wsadzil tam taki silnik powinni zaprowadzic do hitlera!"

He, traktora sie nie gazuje, sadze ze hitler nie byl az tak zdolny :):

Tytuł:
PostNapisane: 10.lis.2005 23:57:27 
Użytkownik

weesky napisał(a):
mercedes to porazka ogolnie a 2.0d gorzej sie chyba zbiera od 126p a jak mowa o komforcie to zmien sobie fotel moze bo 80tki maja z reguly pojebane te fotele
jechalem pareset km 124 2.5D automat niedawno to zeby niewiem jaka 80 bym niechcial takim rupem jezdzic
chyba najwieksza satyswakcje ludzie maja jak widza celownik na masce...
w chacie byla 190ka 2.0E 8lat i beczka 2.4D pare tez
bedziesz sie meczyc w tym aucie
2.0D to jak kumpel stwierdzil "tego co wsadzil tam taki silnik powinni zaprowadzic do hitlera!"
pozdr
nie róbcie z mercedesa niewiadomo co :)

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1