.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 30.cze.2025 00:12:32

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 11.lis.2005 21:10:28 
Użytkownik

hans napisał(a):
na wybiraku jest jeden siemering ... wymiana go to banal ... siemering kosztuje grosze ... nie wiem co tam moze byc wyjechane :/

Pewnie sie dupkowi nie chcialo robic to mnie zbyl :(.
Zmienilem mechanika i teraz na przegladzie chyba mu to kaze zrobic, jezeli faktycznie to nie bedzie jaka wieksza inwestycja.
Robil mi uszczelke pod glowica i wymienial uszczelniacze zaworow i po jego zabiegoach silnik chodzi jak zyleta a ma na liczniku 190 kkm, a faktycznie chyba ze 290 i jak miedzy wymianami bierze 100 ml to jest max. Ale tak czy owak przez to ze auto pewnie wczesniej jezdzilo bez oleju skrzynia dostala w dupe i cicho chodzic juz raczej nie bedzie :(.

Tytuł:
PostNapisane: 12.lis.2005 00:47:59 
Użytkownik

Witam. Nie przerabiałem tematu skrzyn w Audi, ale miałem wcześniej Merca 123 "beczke" i trzy razy skrzynie oraz most zmieniałem. Problem polega na tym że trzeba dobierac na dolewki i wymiane olej taki jaki stosuje producent , a to jest bardzo drogie-to po pierwsze. Po drugie skrzynie mozna kupic na szrocie ale to jest duże ryzyko, wiem bo sam tak miałem. Inaczej mówiac jak nie masz znajomego który ci sprzeda, a później ewentualnie wymieni to jest ogromne ryzyko zakupu. Po trzecie jesli chodzi o naprawy to jest najlepsze wyjscie bo masz gwarancje na usługe, ale tez kosztowne i ciężko znalexć fachowca od manualnych skrzyn, bo niekiedy po złożeniu nie chodzą. A poza tym wszystkim co piszesz nie sądze żebys miał problemy ze skrzynią, bo łożyska na wałkach hucza jednostajnie przy rozpędzaniu auta ale gdy jest właczony bieg, inaczej nie słychac huczenia łozysk. Pozdrawiam gronk.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1