.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 29.cze.2025 12:02:05

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: zawieszenie silnika 90 NG quattro
PostNapisane: 10.lis.2005 22:24:00 
Użytkownik

hej
mam pytanko do jeżdzących tymi pojazdami...
chodzi mi o zawieszenie silnika....
jak wysoko mija sie miska olejowa z sankami przedniego zawieszenia??
u mnie jest bardzo mała szpara i wydaje mi sie ze przy odpalaniu szczególnie czasem silnik jakby stuknął o nadwozie...i czuć w srodku delikatne wibracje silnika...szcególnie na wyższych obrotach...
nie widać na poduszkach sladów wycieku(myślę ze chyba są olejowe) a sa jeszcze znaczniki fabryczne na niebiesko ze nie był odkręcne tamte sruby...
na poduszkch pod skrzynią tależyki lekko odstają jakieś 0,5 cm ale wymieniałem je jakies 4-5 miesięcy temu i tak juz po załozeniu odstawały
interesuje mnie jeszcze przedni ogranicznik wychyłu silnika ten przy pasie przednim....bo u mnie blacha ogranicznika jest opuszczona na max nadół...i akurat dotyk do tego odboju...czy tak powinno byc czy silnik mi kucnął na dół...
kurcze muszę cos z tym zrobić bo to denerwujące jest...
z góry dzieki za pomoc..

Tytuł:
PostNapisane: 14.lis.2005 01:24:38 
Klubowicz

Auto: b8q caeb '09
odpowiem ci z pozycji uzytkownika i niszczyciela NG i KV w audi B2q:

Przedni ogranicznik mam na środku (zawsze tak byl, wiec tak samo po swapie przymocowalem), natomiast miska od tawersy przy zgaszonym silniku jest u mnie 1-2 cm (wiec do wyjmowania silnika luzowalem mocowanie skrzyni). Fakt, ze mam mocno wywalone poduszki silnika, wiec na nowych pewnie wypadnie wyżej. Silnik na pewno nie powinien dotykac / stukać o traversę, bo... no nie powinien chyba :-)

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1