.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 29.cze.2025 11:59:52

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 14.lis.2005 01:03:20 
Użytkownik

Auto: Audi Coupe Quattro V8T ; VW Golf 1 4x4 T
Z tego co wyczytałem, to w Skandynawii nie odśnieża sie dróg do gołego asfaltu. Nikt tam też nie używa soli. Jeździłem na takich oponach i na asfalcie hamowanie jest fajną przygodą.

Tytuł:
PostNapisane: 14.lis.2005 17:26:12 
Klubowicz

weesky napisał(a):
a pomysl ze srobkami to szczyt debilizmu za taki patent to powinni do wiezienia wsadzac :(:

Ostro pogrywasz, koleś

Tytuł:
PostNapisane: 14.lis.2005 18:28:58 
Użytkownik

Auto: V8
kolego wyobraz sobie taka sytuacje jedziesz sobie na swoich srubkach wkreconych w stara opone w jakims garazu i chcac niechcac na zakrecie srubka wystrzeli spod takiego kola a twoje dziecko jest na chodniku i dostaje taka srubka w glowke co bys wtedy zrobil kolego
a moze odpadla by ci taka srubka i jakas rodzina natrafila na nia i strzelila by guma a pozniej doszlo by do wypadku
opcji jest wiele i az strach pomyslec jak ostrych
ja zdania o tym nie zmienie a ty powinienes to przemyslec co chcesz zrobic
pozdr

MOD: Ty tez premysl czy chcesz cos komus powiedziec czy wyladowac emocje , nastepnym razem kontroluj co i jak piszesz i do kogo adresujesz

punk's not death
byly rozne audi qutro i nie qutro ale bylo:
treseraudi super200 2.2turbo 20v quattro avant i to bylo audi...
MONTAŻ LPG MECHANIKA 602244068

Tytuł:
PostNapisane: 14.lis.2005 18:33:25 
Klubowicz

Nigdzie nie napisałem, że coś takiego będę wcielał w życie. Jest to pomysł czysto teoretyczny. Zresztą nie do tego piłem. Poczytaj netykietę.

Tytuł:
PostNapisane: 14.lis.2005 22:28:44 
Użytkownik

tak się składa żę śmigam na kolcach od 9 lat .miałem 5 kompletów opon z cywilnymi kolcami które wystają ok 2-3 mm .trwałość prawidłowo wstrzelonych i dobranych kolcy=trwałość op zimowej .
koszt okolcowania kompletu 4 szt to ok 400 zł . na oponę cywilną wchodzi 110 kolcy na szt. przyczepność na śniegu =przyczepność na szutrze latem . przyczepność na lodzie=przyczepność na śniegu op zimowej .przyczepność na aswalcie do 150 jest ok - porównywalna do op zimowej na mokrym asfalcie .obalcie wreszcie mit o tym żę na suchym nie da się jeżdzić -to dotyczt sportowych kolcy które wystają 1.5 cm.
minusem jest dość wysoki hałas i to żę na 9 lat dwa razy dowód poszedł do wydz.komunikacji.
aha kolce nie pomogą w razie gołoledzi tzw.szklanka. przyczepność= oponie zimowej możę troszkę lepsza ale niewiele

=

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1