.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 30.cze.2025 00:12:33

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Połącznie wydechu w B4 ABK
PostNapisane: 14.lis.2005 16:33:59 
Użytkownik

W B4 ABK mam połączony katalizator i tłumik środkowy ( tłumik ten nie jest orginalny i jest od "Wallkera") w sposób że rura ze środkowego wchodzi do rury z kata i trzyma to jedna obejma. Połaczenie to jest podatne na rozszczelnienia i z etki zgapiłem jak to powinno wyglądac orginalnie.
A powinna być opaska łacząca ( taka rurka) z dwoma obejmami. Elemen ten już zakupiłem. Ale jak nim złaczę to rura z tłumika środkowego dalej ma wchodzić w rurę z katalizatora [A], czy powinny tylko do siebie dochodzić [B] ( tego to już w ETKA nie widać :) ) ??
Obrazek
Pozatym jak porządnie poskładać wydech aby po przejechaniu paru kilometrów nie rozszczelnił sie.

Tytuł:
PostNapisane: 14.lis.2005 21:35:34 
Użytkownik

Powinno być połaczone jak na Twoim szkicu B tylko nie rób za dużego odstępu między rurami. Czy opaskę którą kupiłeś jest porządna? bo jak kiepskiej jakości to teź Ci będzie dmuchać - znam to z autopsji. Jak będziesz to montował to kup sobie pastę uszczelniająca do układów wydechowych np Walkera i połącz na tą pastę

Tytuł:
PostNapisane: 14.lis.2005 23:35:21 
Użytkownik

Ja bym połączył jak na B tylko zamiast tej opaski bym wszystko ładnie obspawał.

Tytuł:
PostNapisane: 15.lis.2005 08:25:57 
Użytkownik

Jarmi napisał(a):
Powinno być połaczone jak na Twoim szkicu B tylko nie rób za dużego odstępu między rurami. Czy opaskę którą kupiłeś jest porządna? bo jak kiepskiej jakości to teź Ci będzie dmuchać - znam to z autopsji. Jak będziesz to montował to kup sobie pastę uszczelniająca do układów wydechowych np Walkera i połącz na tą pastę

Element wyglada na porządnie wykonany.
Opaska jest porządna jest z nierdzewki i ma dwie ścianki.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1