pawel 525 napisał(a):
witam
Temat dot temperatury w C4 AAT 93r,max jaki osiągała to 79st wiec wymieniłem termostat, podniosła sie na 81-82st ,sprawdzałem w tym czasie węze od chłodnicy i górny gorący a dolny zimny,nastempnym krokiem było załozenie tektury na chłodnice (tektura takiej wielkosci ze zasłoniła całą chłodnice)temperatura wzrosła do ok 84-86st ,dopiero po załozeniu tektury termostat póścił i wąz dolny zaczął byc gorący(wiatrak, ten elektryczny, jeszcze nie widziałem i nie słyszałem zeby chodził) i tu moje pytanie :
-czy mozna jezdzić z tak duzą tekturą(cała chłodnica zasłonieta)czy to nie jest niebezpieczne dla silnika
-dlaczego temperatura jest tak niska 81-82st bez tektury 84-86st z
po lekturze szukajki dowiedzałem sie ze temp w AAT powinna oscylować w granicach ok 90st.(wówczas jest najlepsza praca i spalanie)
wszystkie testy przeprowadzałem w miescie
pawel 525
C4 AAT 93r
u mnie zawsze było 90C, nawet leciutko powyżej. Jeździłem w zimę z tekturą czasami, aole to dośc taki sobie patent. Możesz sprawdzić czujnik temp cieczy chłodzącej (brązowy chyba) i o ile się nie myle jest on wkręcany, ale już nie pamiętam. Może to po prostu bład wskazań.