.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 29.cze.2025 07:26:11

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Uniwersalne elektryczne szyby do Audi Coupe
PostNapisane: 18.lis.2005 03:47:42 
Użytkownik

Witam. Od pewnego czasu intensywnie szukam elektrycznych szyb do swojej Audi jednak z marnym skutkiem. W jednym z topiców napisano mi, że wszystkie mechanizmy od szyb Audi B4 Coupe nie będą pasowały do mojej Audi B3 Coupe co jeszcze bardziej zawęziło poszukiwania (co prawda na poszukiwania mam jeszcze całą zimę, ale nie chcem przeżyć kolejnego lata z korbkami, a szukam od 3 miesięcy). Zastanawiam się nad uniwersalnymi ze wzmacnianymi silnikami (koszt około 350 zł), a do tego chcem dokupić orginalne audikowskie "rączki" do sterowania nimi (w drzwiach), żeby nie robić wiochy na konsoli czy gdzieś przy ręcznym. Co o tym myślicie i dlaczego nie? :P

Tytuł:
PostNapisane: 18.lis.2005 08:19:22 
Użytkownik

Auto: A6Q C5/CQ B2/A3 8L
To badziewie jest, nakładasz do na korbkę i wystaje na tapicerce ten cały mechanizm :(

'98 Audi A3 1.8 20V Ambiente (AGN), 2013-? Obrazek
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 18.lis.2005 22:03:12 
Użytkownik

Nie, hehe, nakłada się to na ten mechanizm co podnosi szybę w drzwiach, korbkę dementuje i wstawia sie zaślepkę, żeby nie byłu dziury. I właśnie do tego można kupić przyciski, które można założyć gdzie się chce (w Coupe z reguły obok ręcznego), ale ja chcem kupić normalne audikowskie rączki, żeby wszystko wyglądało na fabryczne, przyda się przy odsprzedaży. Tylko zastanawiam się jak to wszystko będzie działało. Mój kumpel zakładał to w swojej B4 sedanie, kupił jakieś używki ze zwykłymi silnikami, sam założył i mu się zacinało. Ale słyszę też, że generalnie wszystko jest w porzadku, dobrze założone działają bez różnicy z orginalnymi i sie zastanawiam,

Tytuł:
PostNapisane: 18.lis.2005 22:20:19 
Użytkownik

Auto: Audi 80B4/ A6C4/ A6C6/ Q74L
Widze ze nie jestem sam z tymi elektrycznymi szybami, tez sie zastanawialem na oryginalnymi el. szybami, ale jest ciezko takie dostac, a jak juz sa gdzies to ceny sa szokujace za mechanizmy ktore maja po pierwsze kilkanascie lat, po drugie nie wiem czy dzialaja puki nie sprawdze. Ja rowniez czekam na wasze opinie na ten temat, moze juz jakis uzytkownik ma takie elektryczne szyby?.

Audi A6 C6 SEDAN BBJ 3.0 quattro [218km] benzyna
Audi Q7 4L SUV BUG 3.0TDI quattro [233km] DIESEL

http://www.ufotki.info/uploads/67a163d91c.jpg

Tytuł:
PostNapisane: 18.lis.2005 23:42:43 
Użytkownik

Christo - ale wytlumacz dokladnie na czym polega to zalozenie na mechanizm od krobki? Wiesz jak to wyglada pod tapicerka? Bo ja tez sie nad tym zastanawiam, ale po rozebraniu drzwi nie wyobrazam sobie jak to ma byc załozone??Niby to ma jakos wejsc na ten gwint od korbki (bo sa takie redukcje ktore sie dopasowuje) ale jak tak zalozysz to bedzie widoczne, a jezeli ma tam byc zaslepka to trzeba to wymontowac i wtedy juz nie ma na co zalozyc, bo gwint wystaje poza tapicerke, a w srodku go nie ma schowanego...wiec nie wiem jak to zalozyc, ale tez bym kupił :)

Tytuł:
PostNapisane: 18.lis.2005 23:56:44 
Użytkownik

Witam też kiedyś o tym myślałem i znalazłem taką strone, tam możesz poczytać jak to się zakłada http://www.electriclife.pl wejdz do "montaż" wprawdzie pokazane jest to VW ale zasada chyba taka sama do wszystkich aut.
pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 19.lis.2005 00:44:38 
Użytkownik

Ja bardziej myślałem o czymś takim http://www.allegro.pl/show_item.php?item=73033900 Demontuje się tapicerkę drzwi i nakłada ten mechanizm na ten już obecny, służący do manualnego otwierania szyb. Innymi słowy wszystko zostaje na swoim miejscu, dokładamy tylko zakupione elementy. Nic nie wystaje, bo niby którędy, zakupione elementy przyczepia się do starych juz obecnych w drzwiach i pozostaje tylko kwestia pociągnięcia kabli do przycisków do sterowania tymi szybami gdzieś w aucie. A korbkę służącą do otwierania szyb manualnie odkręcamy bo staje się zbędna, a żeby nie została dziura w drzwiach to montuje sie taka okrągłą plastikową zaślepkę, można też sobie tam zamontować jakiś głośnik itp.

Rozmawiałem ze sprzedawcą tych artykułów jakieś 3-4 miesiące temu, powiedział mi, żeby do Audi kupić wzmocnione silniki (80 zł droższe) ze względu na to, że ciężko sie te szyby otwierają, ale niekoniecznie, kwestia wyboru.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1