.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 29.cze.2025 10:19:49

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: audi a6 2.5 tdi multitronic avant
PostNapisane: 19.lis.2005 14:36:09 
Użytkownik

witam mam zamiar kupic wyzej wymienione auto z 2002r. jest to wersja 155km , chcialbym sie dowiedziec czegos o tej skrzyni , czy jest wytrzymala jakie sa osiagi auta z ta skrzynia i jakie jest spalanie , na co musze zwrocic uwage ogladajac te auto , auto jest sprowadzone z włoch , jest to full opcja bez skory , ma xenony el.fotele , pakiet chrom. 2strefowy climatronic ,120000 tys przebiegu, auto jest bezwypadkowe , posiada ks.serwisowa faktury z przegladaow , jest po wymianie rozrzadu , amorow , cena to 50000 tys zł plus opłaty 2000zł

Tytuł:
PostNapisane: 19.lis.2005 14:49:50 
Użytkownik

O skrzynię multitronik możesz zapytać na pw użytkownika Darm. Kiedyś miał A6 z taką skrzynią.
A na auto z Włoch bym szczególnie uważał. Włosi (oczywiście nie dotyczy to wszystkich) nie dbają za bardzo o auta. Często są poobijane, nie są wymieniane części na czas itp. Ostatnio kolega sprowadził B4, które miało dwóch właścicieli w Niemczech. Pierwszym była kobieta - niemka, która miała auto od nowości. Serwisy robiła w ASO do przebiegu 50 tys. km. Polem auto kupił Włoch. Oczywiście na przeglądy nie jeżdził i chyba nic w nim od czasu zakupu nie robił bo teraz wychodzą drobne sprawy do wymiany (całe szczęście, że to drobnostki). Oczywiście jest to tylko jeden przykład i nie ma co do końca nim się sugerować.

Audi 100 C4 2.8 V6 - było (2002 - 04.09.2005)
Audi 4 life!!!Homie.

Tytuł: Re: audi a6 2.5 tdi multitronic avant
PostNapisane: 19.lis.2005 15:46:52 
Użytkownik

siaran napisał(a):
witam mam zamiar kupic wyzej wymienione auto z 2002r. jest to wersja 155km , chcialbym sie dowiedziec czegos o tej skrzyni , czy jest wytrzymala jakie sa osiagi auta z ta skrzynia i jakie jest spalanie , na co musze zwrocic uwage ogladajac te auto , auto jest sprowadzone z włoch , jest to full opcja bez skory , ma xenony el.fotele , pakiet chrom. 2strefowy climatronic ,120000 tys przebiegu, auto jest bezwypadkowe , posiada ks.serwisowa faktury z przegladaow , jest po wymianie rozrzadu , amorow , cena to 50000 tys zł plus opłaty 2000zł

Skrzynia super, przynajmniej w 1.9 PD (130), co prawda ma male opoznienia, ale rzeczywiscie nie czuc wogole zmiany biegow - po prostu nie ma biegów :D Co do ceny o jakieuj piszesz...h ja bym uwazal, wg mnie "okazje" się nie zdarzają - za tanio jak na to auto i ten rocznik - napisz jeszcze, że ma 100 tys przebiegu to już w ogóle będzie pełnia szczęścia :P

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 19.lis.2005 16:42:21 
Użytkownik

auto ma 120000 tys km , ogladalem je i jest naprawde zadbane ,auto ma jednego wlasciciela , na co musze uwazac kupujac te audi , jakie sa najczestrze usterki , osiagi , spalanie

Tytuł:
PostNapisane: 19.lis.2005 16:59:48 
Użytkownik

siaran napisał(a):
auto ma 120000 tys km , ogladalem je i jest naprawde zadbane ,auto ma jednego wlasciciela , na co musze uwazac kupujac te audi , jakie sa najczestrze usterki , osiagi , spalanie

zwroc uwage na turbo, bo sie sypia ponoc, ale to tyle co wyczytalem na forum. Spytaj ile kosztuje rozrzad do tego silnika (drogo) i sprawdz czy byl wymieniany. Wg mnie to za tanio na ten rok, ten silnik i taki maly przebieg - cos jest nie tak, ale to tylko moje subiektywne zdanie. Co do osiągów to na Boga poszukaj w googlarce - na pewno znajdziesz.

Obrazek

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1