.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 29.cze.2025 09:01:53

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Zgubilem jakiś czujnik
PostNapisane: 20.lis.2005 18:08:19 
Użytkownik

Witam jestem posiadaczem Audi 80 B3 2,0 16V. Niedawno zauwazyłem ze zgubilem jakis czujnik z pod maski. Umieszczony na samym przedzie silnika zaraz kolo koła od rozrządu zostały po nim tylko 2 kabelki. Jak wie kto do czego byl ten czujnik to prosze o pomoc bo nie wiem nawet czego mam szukac. Mam jescze jedną sprawe mam mały problem z obrotami lub moze to sdsanie autoamtyczne o ile takie posiadam. Czasami silnik trzyma dobre obroty tzn ok 900 Obr/min, a po ponownym odpaleniu ma np. 1300-1100, i wolno schodzi z obrotów. Nie wiem moze to jest jakos powiązane z tym za gubiomym czujnikiem. Auto mam od nie dawna, a czujnik zgubilem w trakcie przyprowadzania auta z Litwy. Na Litwie jeszcze go mialem a w domu juz nie.

Tytuł:
PostNapisane: 20.lis.2005 19:48:13 
Użytkownik

Auto: Audi A8 D2 4.2E
to jest czujnik dwuprzewodowy od drugiego biegu wentylatora chłodnicy, załancza wentylator po wyłaczeniu zapłonu (tylko przy bardzo nagrzanym silniku).

a czy masz uczucie że silnik nie schodzi z obrotów po przy zmianie biegów?

http://img513.imageshack.us/img513/2742/dscn1455.jpg

Tytuł:
PostNapisane: 21.lis.2005 16:55:49 
Użytkownik

Jest tak jak piszesz, tylko ze nie zawsze jak samochód postoji tak z pol godzinki jest dobrze, jak rano odpalam zimny silnik jest dobrze, pracuje rowno i stopniowo obniza wolne obroty, po ponownym rozruchu juz ma wysokie i wolno opadają. A co do czujnika mysle ze w zime i tak sie nie przyda wiec wstawie go na wiosne.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1