.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 29.cze.2025 00:01:35

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [Coupe B2] Przygoda ze stacyjka
PostNapisane: 02.gru.2005 19:01:37 
Użytkownik

Jade sobie wieczorem w okolicach Olsztyna, az tu nagle --- ciemnosc ... cisza ... brak swiatel mijania. Zjezdzam na pobocze, wylaczam zaplon - ale o dziwo rozrusznik caly czas kreci i kreci. Wyjmuje kluczyk - to samo. Zbaranialem ... jak najszybciej odlaczylem akumulator. Juz na spokojnie podlaczam go spowrotem - znow to samo. Nazajutrz okazalo sie, ze taka czarna kostka dochodzaca do stacyjki jest nadtopiona. Kostka do wymiany na pewno. Mam nadzieje ze tylko to.

Nie zycze nikomu czegos takiego w drodze, szczegolnie teraz, zima ... mroz, snieg, noc a do tego odludny teren gdzies daleko za miastem.

Najlepszy tuning na swiecie? -> OOOO bez tuningu :)

Tytuł:
PostNapisane: 02.gru.2005 19:11:39 
Użytkownik

Auto: A4 B6, A4 B5 Avant, Cabriolet
Heh admax to jakis sezon na padanie stacyjek. Juz ktos na forum pisal o tym ze w B4 TDI padla mu stacyjka. Ja pare dni temu wymienilem stacyjke i kostke elektryczna (Kupilem oryginal) Na starej stacyjce (zamiennik) podczas jazdy zdarzalo sie ze gasl mi silnik no i nie moglem go potem uruchomic. Cos tam nie laczylo, bo po przekreceniu kluczyka nie zaswiecaly sie kontrolki na liczniku. Najlepsze bylo to, ze przy odpalonym silniku moglem wyciagac kluczyk ze stacyjki. Teraz oryginal made in germany jest i wszystko dziala jak nalezy. :peace:

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1