.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 28.cze.2025 18:09:35

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: A4 [B5] z 2000 roku... czy komputer wyswietla spalanie???
PostNapisane: 03.gru.2005 17:55:51 
Użytkownik

Witam!

w moim A4 mam zegary z wyswietlaczem FIS, ktory pokazuje temperature, niedomkniete drzwi i inne takie rzeczy... ale czy ma taka opcje zeby pokazywal spalanie podczas jazdy? nie mam zadnego przycisku na dzwigienkach od kierunkow, czy wycieraczek, zeby przelaczac opcje... :/ :/

pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 03.gru.2005 19:34:14 
Klubowicz

poszukaj przycisków na spodniej części dźwigni do wycieraczek. Ja nie ma, to nie masz komputera pokładowego i nie pokaże ci spalania i innych rzeczy.

Tytuł: Re: A4 [B5] z 2000 roku... czy komputer wyswietla spalanie??
PostNapisane: 03.gru.2005 19:34:50 
Użytkownik

cookiemonster napisał(a):
Witam!

w moim A4 mam zegary z wyswietlaczem FIS, ktory pokazuje temperature, niedomkniete drzwi i inne takie rzeczy... ale czy ma taka opcje zeby pokazywal spalanie podczas jazdy? nie mam zadnego przycisku na dzwigienkach od kierunkow, czy wycieraczek, zeby przelaczac opcje... :/ :/

pozdrawiam

a to masz najprawdopodobniej checka, a nie FIS. Masz takie dwa ekraniki pomiedzy poredkosciomierzem, a obrotomierzem - na obu cos wyswietla ?

Obrazek

PostNapisane: 03.gru.2005 20:17:09 
Użytkownik

Silent Bob napisał(a):
a to masz najprawdopodobniej checka, a nie FIS. Masz takie dwa ekraniki pomiedzy poredkosciomierzem, a obrotomierzem - na obu cos wyswietla ?

hmm no chyba faktycznie tak jest... nie chce mi sie schodzic i robic fotek, ale chyba faktycznie tak jest.. z tymze jak ustawialem kiedys zegar, i manipulowalem pokretlami przy liczniku i tym drugim to mialem wrazenie, ze przez moment cos takiego jak spalanie l/km mi sie pojawilo, a informacje przeskakiwaly po kolei...

PostNapisane: 03.gru.2005 21:05:35 
Użytkownik

cookiemonster napisał(a):
Silent Bob napisał(a):

hmm no chyba faktycznie tak jest... nie chce mi sie schodzic i robic fotek, ale chyba faktycznie tak jest.. z tymze jak ustawialem kiedys zegar, i manipulowalem pokretlami przy liczniku i tym drugim to mialem wrazenie, ze przez moment cos takiego jak spalanie l/km mi sie pojawilo, a informacje przeskakiwaly po kolei...

prawdopodobnie wyswietlilo Ci symbol km1 i km 2 a to to są ograniczenia prędkości coś jakby. Wprowadzasz daną wartość prędkości i później przy osiągnięciu tej prędkości samochód informuje Cię o tym sygnałem dźwiękowym ( coś na zasadzie hola hola mości Panie, trochę za szybko jedziesz :D ). Tylko coś takiego mogłeś widzieć jak nie masz przycisków na dźwigni od wycieraczek.

Obrazek

PostNapisane: 04.gru.2005 00:15:29 
Użytkownik

prawdopodobnie wyswietlilo Ci symbol km1 i km 2 a to to są ograniczenia prędkości coś jakby. Wprowadzasz daną wartość prędkości i później przy osiągnięciu tej prędkości samochód informuje Cię o tym sygnałem dźwiękowym ( coś na zasadzie hola hola mości Panie, trochę za szybko jedziesz :D ). Tylko coś takiego mogłeś widzieć jak nie masz przycisków na dźwigni od wycieraczek.[/quote]

no ladne rzeczy.. to juz myslalem ze bede mial pelnowartosciowy komputer pokladowy, ktory bedzie mi mowil jak ekonomicznie popylam... a tu takie kwiatki.. wersja jakas kryzysowa.. pytanie co zrobic zeby miec komputer pokladowy, ktory bedzie pokazywal spalanie, pewnie mija sie z celem :D

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1