.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 05.lip.2025 15:16:10

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Dziwne problemy ze wskaźnikami w B3
PostNapisane: 10.gru.2005 22:25:01 
Użytkownik

Auto: Audi A4 B7
Przeszukałem forum ale satysfakcjionującej odpowiedzi nie znalazłem więc nie odsyłajcie mnie do http://www.audiklub.org/phpBB2/search.php
Problem polega na tym iż czasami wskazówka temperatury płynu chłodzącego spada z 90 st na 75-80 i tak sobie stoi. Podobnie zachowuje się wskaźnik paliwa tzn spada nieznacznie (tak mi się przynajmniej zdawało że opadła trochę). Dziś pomierzyłem rezystancję czujników temperatury (niebieski dla wtrysku i szary dla wskaźnika w zegarach) z miarę wzrostu temperatury silnika. Z wykresów zależności temp/rezystancja wynika że czujniki są OK. Termostat też wykluczam gdyż dopiero po uzyskaniu 90 st. rury od chłodnicy robią się gorące. Często też licznik kilometrów nie nabija przebiegu, pomaga wtedy terapia wstrząsowa. Czytałem że może to być wina stabilizatora napięcia w zegarach. Inne wskaźniki (obrotomierz, prędkościomeierz) działają OK. Miał może ktoś podobne problemy?

Audi A4 B7 S-Line '06 2.0TDi (BRE)

Tytuł: Re: Dziwne problemy ze wskaźnikami w B3
PostNapisane: 11.gru.2005 20:18:02 
Użytkownik

posprawdzaj może gdzies luty popusciły tak zwane zimne luty

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1