ksenoon napisał(a):
Jeszcze nie wiem bo jeszcze tego nie mialem.. Patrze teraz na schemat ale tez niewiele tam jest. Nie wiem jak u Was ale u mnie w A90 zegary sa podswietlane razem z pokretlami od ogrzewania i u Was pewnie tez. Podswietlenia te dzialaja z zasilania swiatel pozycyjnych. Jesli postojowki macie tzn. ze wszystko do wylacznika jest OK. Proponuje najpierw sprawdzic regulator jasnosci swiecenia tych zarowek. Jesli bezdie OK to omomierz i woltomierz w dlonie (jesli wieci jak sie tym poslugiwac) i sprawdzajcie wszystkie polaczenia od zarowek dalej do zasilania. Musicie najpierw wynierzyc ktory przewod na niebieskiej lub zoltej zlaczce zagarow(pewnie takie macie) jest polaczony z zasilaniem zarowek. Oczywiscie czy na zarowki dochodzi masa tez trzeba sprawdzic. Jesli juz wiecie jaki kolor jest przewodu zasilajacego to szukacie w ktorym miejscu ginie na nim napiecie. Nie wydaje mi sie zeby tam byl jakis bezpiecznik uktyty. Troche cierpliwosci i na pewna sie uda- po drucie do przerwy

Zwracajcie uwage na zlacza i regulator.
ba, w teori sprawa jest banalna, niestety już dzisiaj próbowałem sprawdzać "druciki"

ale to nie jest proste, gdyż to są całe wiązki. nawiasem mówiąc wątpię abym uszkodził przewody, chyba aż tak nie szalałem, ale intryguje mnie ten regulator - stąd jeszcze jedno pytanie bo teraz nie kojarzę (a nie mam jak sprawdzić

) - czy regulator przy zegarach ściemnia również podświetlenie przy pokrętłach od ogrzewania ???