.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 28.cze.2025 00:43:37

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Pytanie o soczewki
PostNapisane: 05.sty.2006 15:54:16 
Użytkownik

Na wstępie chciałbym przeprosić za zapewne głupie pytanie :P Mianowicie chodzi mi o to czym się różnią zwykłe lampy zespolone w Audi Coupe od soczewek. Wystarczy dokupić cos takiego http://www.allegro.pl/show_item.php?item=79911441 wrzucić do zespolonych i ma się soczewki? Jak to wygląda? Dzięki.

Tytuł: soczewki....
PostNapisane: 05.sty.2006 16:03:01 
Użytkownik

... "obawiam się że nie na tym to polega...." no chyba że ważne dla ciebie są same soczewki a nie to co w nocy bedziesz widział.... pozdr...[/url]

Tytuł:
PostNapisane: 05.sty.2006 16:13:52 
Użytkownik

zwykle lampy maja odblysnik z dwoma wglebieniami - na zarowke od mijania i od drogowych. Soczewkowe maja tylko jedno wglebienie - na swiatla drogowe a tu gdzie jest soczewka od swiatel mijania odblysnik jest plaski i ma waski otwor na samo szklo soczewki.

Nie uzyskasz wiec takeigo efektu jak w oryginalnych lampach soczewkowych. Poza tym zalinkowane soczewki sa bez mocowan (cztery nogi). Dodatkowo tyl lampy nie musi miec miejsca pod mocowanie soczewek, wiec robi sie juz totalna porazka.

ja bym olal temat

ABC@8G7

Tytuł:
PostNapisane: 05.sty.2006 19:46:29 
Użytkownik

Chodzi mi oto, żeby uzyskać podobny efekt jakie maja soczewki nie jesli chodzi o samo świecenie, bo to mi akurat odpowiada w zwyklych lampach, ale o wygląd, czyli tę soczewkową "gałkę oczną" :D

PS. Malowanie kółek na szkłach reflektorów nie wchodzi w grę. :P

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1