.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 27.cze.2025 23:07:54

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Problemik z mieszkiem w AUDI80 B4
PostNapisane: 10.sty.2006 16:23:25 
Użytkownik

witam Panowie,

Ostatnio neistety zostalem zmuszony wymeinic mieszek skórzany na dxwigni zmiany biegow w mojej niuni B4 poniewaz stary juz byl troszke sfatygowany. Kupilem wiec nowke sztuke skorznay mieszek i nowa galeczke z podswietleniem, coby sie 2 razy nei bawic bo orginalna galka w najlepszym stanie tez jzu nie byla. Teraz mam problem niestety, bo nei weim jak sie do tego zabrac i mam problemy zeby wyjac stary mieszek ktory jest przytwierdzony do jakiegos plastiku, ktory za cholere nie chce dac sie wyjac;) Powiedzcie mi Panowie prosze, jak sie za to zabrac, jak to rozebrac i jak przeprowadzic kabelki wewnatrz rurki - chcialbym zeby galka sie podswietlala dop. po zapaleniu swiatel mijania - do czego podlaczyc najblizej, zeby nie ciagnac 10m kabla:D Pozdrawiam Serdecznie

Tytuł:
PostNapisane: 10.sty.2006 16:41:33 
Użytkownik

jak masz przycisk do zwalniania recznego i na jego wysokosci w strone mieszka jest takie plastikowe wgłędienie to trzeba zdjac i pod tym jest śruba.i wyjmiesz resczte ,odkrec jescze gałke

Tytuł:
PostNapisane: 11.sty.2006 11:31:11 
Użytkownik

Ok, dzięki serdeczne. Ta sruba jest do zdjecia tego plastiku wokol dzwigni ręcznego z tego co pamietam? Czyl ijednak jest konieczne zdjecie plastiku z recznego zeby dostac sie do srodka komory dziwgni biegow i do zdjecia tego plastiku?:) Czy ten plastik jest jakos przykrecony(mowa o tym do ktorego przymocowany jest mieszek skorzany) czy tez jest zamontowany na wcisk?:)

Pozdrawiam Serdecznie

Tytuł:
PostNapisane: 11.sty.2006 11:46:08 
Użytkownik

Auto: Audi S2, Audi 80 Avant
tak, trzeba całość zdjąć, mieszek jest przykręcany od spodu do obudowy

Obrazek

iiii nowa zabawka Suzuki V-Strom DL1000 :P

Tytuł:
PostNapisane: 11.sty.2006 13:59:59 
Użytkownik

PO pierwsze aby wymienić mieszek musisz zdjąć obudowę tunelu, czyli cały plastik który znajduje się pod drążkiem hamulca ręcznego. Mocowanie tego plastiku jest w dwóch miejscach. Z tylu musisz wyciągnąc popielniczkę i pod nią jest jedna śruba mocująca, z przodu musisz wyciągnąc plastik, który jest naprzeciw końcówki drążka od ręcznego. Tam własnie jest druga śruba mocująca. wykręcasz obydwie śruby, zdejmujesz plastik , następnie wykręczasz widoczną śrubkę ktra trzyma plastikową obudowę mieszka - odkręcasz gałkę, wyciągasz mieszek razem z obudową i montujesz nowy mieszek do plastikowej obudowy. O ile pamiętam mieszek do plastikowej opbudowy przytwierdzony jest na 4 śruby krzyżakowe :) Pamiętaj o tym aby zbytnio nie naciągnąć mieszka co by nei prężył bo mogło by spowodować wyskakiwanie biegów, w sensie, ze wrzucisz jedynkę a mieszek Ci pociągnie do luzu bo będzie napięty. Miłej pracy życze ! :D

Tytuł:
PostNapisane: 11.sty.2006 14:05:43 
Użytkownik

Dzieki Serdeczne, teraz wiem już wszystko:) Serdecznie jeszcze raz dziekuje za pomoc;)

Tytuł:
PostNapisane: 12.sty.2006 06:46:41 
Moderator

2 min z szukarką i znalazłem coś takiego
http://forum.audiklub.pl/viewtopic.php? ... ht=mieszek

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1