.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 26.cze.2025 07:28:29

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Śruby zabezpieczające - różnice
PostNapisane: 20.lut.2006 09:59:29 
Użytkownik

Witam. Czas założenia 17-calowych felg powoli się zbliża a wraz z nim oczywiscie śruby zabezpieczające. Nie wiem jednak jakie kupić (planuję dwa komplety), na samym allegro ofert jest sporo http://www.allegro.pl/search.php?string ... aj%C4%85ce a ceny różniaste.

Oczywiscie poza sprawą typowo techniczną, taką jak rodzaj gwintu jakie są różnice pomiędzy nimi i co warto kupić?

Słyszałem o różnych sytuacjach o ich łatwym odkręcaniu, ale słyszałem też o łatwym omijaniu zabezpieczeń typu bear-lock w skrzyniach, a jednak auta z czymś takim są często omijane przez złodzieji, w tym mój ;)

Co radzicie?

Tytuł: odp
PostNapisane: 20.lut.2006 11:19:27 
Użytkownik

jedz na jakas przystan jachtowa i znajdz człowieka który montuje silniki do lodzi i powiedz mu zeby ci zrobił sruby i nikt nie bedzie miał takich samych robia zajebiście tylko wez na wzór do gwintu tylko

Tytuł:
PostNapisane: 20.lut.2006 13:22:56 
Użytkownik

Wiem, radzono mi już coś takiego, zrobienie nawet 16 różnych śrub. Problem polega na tym, że chcem zminimalizować koszty, a takie robienie na zamówienie + jeżdżenie + czas będzie mnie troche kosztować. Dlatego chcę kupić normalne uniwersalne na allegro lub w sklepie.

Tytuł: odp
PostNapisane: 20.lut.2006 14:08:16 
Użytkownik

lepiej nie kupuj na allegro jedz i kup w sklepie czasami sa problemy z długościami srub powodzenia

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1