.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.cze.2025 12:25:13

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 19.mar.2006 20:32:43 
Użytkownik

utrzymasz bez problemu pod warunkiem żę w przewód ogrzewający parownik wstawisz kryzę dobraną doświadczalnie nie za dużą i nie za małą .u mnie w 2.8 i parowniku brc 140KW PRZEKRÓJ KRYZY TO 3 mm .
przy 2 mm marznie parownik na zimnym silniku. po zakryzowaniu polepszyło się ogrzewanie wnętrza ale nadal na trasie wskażnik pokazuje 70st
a dwupinowy steruje ecu jako 90 st bez względu na prędkość

Tytuł:
PostNapisane: 19.mar.2006 21:34:04 
Użytkownik

Mam to samo, w/g deski rozdzielczej :( , ale klimatronik pokazuje 90st ;) . Jeśli w kabinie robi się cieplutko po kilku kilometrach :) , ew na trasie nie marzniesz to moze być tylko błąd wskazania. :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 19.mar.2006 21:40:14 
Użytkownik

szantis napisał(a):
Wiec ...troszeczkę udało sie podciągnąć wskazania -odpowiedziaqlny był 3 pinowy czujnik temperatury (patrząc od "przodu" na silnik ten po prawej stronie kroćca z chłodzenia). W kostce sa trzy tulejki przewodzące które wchodza na piny czujnika. Zauważyłem ze próbując delikatnie krecic po obwodzie wzkazywana temperatura spada do 60 'C . Podgiełem tuleji + wd40 ...Teraz mam tak miasto 85-90 'C trasa jakies 75-80 'C :)

To cieszy :peace: - a więc: temat zamknięty, przyczyna znaleziona, termos był oki ;) czyli jednak powyżej 70 jest możliwe i prawidłowe (zależy od modelu termostatu), ale 60 - NEVER ;)

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1