.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 16.lip.2025 10:23:55

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: numery silnika - bardzo szybkie pytanie pomocy
PostNapisane: 26.paź.2004 09:22:19 
Użytkownik

muszę bardzo szybko szczytać numer silnika ale nie mogę go znaleźć. silnik 7a 2,3 20V pomocy to bardzo pilne!!!

Tytuł:
PostNapisane: 26.paź.2004 10:11:10 
Użytkownik

Auto: przeważnie starsze Audi
numer jest wybity na bloku silnika. Jezeli w tym samym miejscu co u mnie, to szukaj pod kolektorem ssącym, po stronie kierowcy, moze lusterko pomoze.

Tytuł:
PostNapisane: 26.paź.2004 10:57:19 
Moderator

Auto: C4,B6 quattro, A2
oj trudno bedzie Ci dotrzec do numeru .... jezeli znajdziesz pole numerowe a jest tak samo jak w innych pieciocylindrowkach czyli pomiedzy 2 a 3 cylindrem przy laczeniu glowicy z blokiem to wogoel bedziesz mial problem zeby tam cokolwiek wlazyc i wyczyscic pole numerowe ...jedynie chemia , srubokret ale dlugi i cierpliwosc :)

Tytuł:
PostNapisane: 26.paź.2004 17:18:28 
Użytkownik

no to nie mam numerów na silniku :/ nie wiem czy mam się cieszyć czy nie bardzo. Na obecną chwilę wiem, że proces rejestracji wydłuży się bo będę musiał załatwiac rzeczoznawcę z PZ-MOTu żeby nadał nowe numery...Może ktoś z Was ma jakiegoś znajomego rzeczoznawcę który jest mi to w stanie w miarę szybko załatwić??
Pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 26.paź.2004 23:17:28 
Moderator

Auto: C4,B6 quattro, A2
masz numery na bank ... ja tez u siebie ich dosc dlugo szukalem ... malo tego , na pierwszy rzut oka wygladalo wlasnie jakby ich tam nie bylo ale dopiero WD40 , srubokret i 20 minut pracy spowodowaly ze pod odpowiednim katem padania swiatla bylo widac ostatnie 4 cyfry ... patrzac z kolei pod innym katem padania swiatla bylo widac poczatek numeru .... innymi slowy masakra dla kogos kto nie jest przekonany ze to tam jest :)

Tytuł:
PostNapisane: 27.paź.2004 08:43:11 
Użytkownik

Auto: przeważnie starsze Audi
mozes sprobowac przetrzec numery jakimś pyłkiem, pudrem, albo kredą, być moze będą lepiej widoczne. U mnie tez trzeba mieć bystre oko zeby je dostrzec :D

Tytuł:
PostNapisane: 27.paź.2004 15:37:02 
Użytkownik

Nie panikuj!!!
przywiozłem B4 z pustym polem numerowym (silnik wymieniony, numery nie nabite lub naklejone i usunięte). Właśnie czekam na twardy dowód.
Dołożyłem 250PLN i tydzień:
-opinia przy 1 przeglądzie sprowadzonego auta że brak numerów(lub nieczytelne)
-i wtedy załetwiasz CELNY, SKARBOWY i OC
-w tym czasie załatwiasz opinię biegłego (może być ten sam co Ci stan autka opisał;) że: "brak ingerencji w pole numerowe silnika" on sam będzie wiedział
-składasz w urzędzie miasta czy gminy "podanie o nadanie numerów silnika" z opinią biegłego i dostajesz mięki dowód na tydzień
-nabijasz (20min) i przynosisz kartkę o nabiciu i od diagnosty, bo pewnie dał Ci na 2 tygodnie do urzędu przedłużają mięki i grzecznie czekasz na twardy
Koszty:
-opinja 150PLN
-znaczki skarbowe ok 47PLN
-nabicie (naklejenie) 49PLN
w sumie nie ma tragedii ale nachodzić się trzeba:)

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1