hans napisał(a):
to jak wytlumaczysz spalanie w starym pudle V6 2.8 na poziomie 13-15 litrow w miescie ... gazu ...a na trasie 12-14 ? czyzbys mial bledne dane albo z sufitu ? ... a o spalaniu w V8 to jest wiecej mitow niz prawdy ... pojezdzisz sobie takim to bedziesz zabieral glos a poki co wiecej czytaj i gromadz kase na auto z normalnym silnikiem (V8)

Widać baaaardzo spokojnie sie przemieszczasz hans...

i chcesz mocno zaoszczędzić. Przegoń go z szybkością podróżną 150-180 i sprawdź wtedy.
Nie czarujmy się. Ktos jak kupuje V8 4.2.... to nie po to by jechać 90 max 120 w trasie...
Z V8 4.2 audi fakt.... nie mam doświadczeń (chyba, że oglądanie tyłu jak wyprzedza...)
V8 HEMI w Jeep'ie 20-30 z moją jazdą... bez extrimów (zawieszenie nie pozwala niestety ale silnik i owszem

). Podobnie w Chrysler 300C HEMI.... 20-25
SuperB 2.8 V6 tiptronic...... 15/100 w mieście i nie chce niżej zejść.
Omega C 3.0 V6 automat .....spokojnie wypija 15/100 w mieście, dasz bardziej ostro...nawet 25/100
Renault Scenic 1,9 dci 105KM 2002 rok .....za cholere nie chciał w trasie palić tyle co producent twierdził (fakt, nie jeździł 80-90) i spokojnie 7/100 popijał...
A to informacja jaką podał mi człowiek z sporej firmy zakłądającej instalacje LPG.
Najtańsza, najprostrza na sekwencji instalacja ( made in Włochy) do A8 4.2 którą można wstawić kosztuje 4.500
Z taką intalacją user z Kraśnika posiadający właśnie takie audi i z jazdą spokojną, bardzo spokojną otrzymuje wyniki 14-17/100 średnio miasto trasa (o ile Kraśnik mozna tak określić jazda miejska).
Jak zaszaleje nasz emeryt i ostro pogoni swoje 300KM ......... 30-35/100.
Trzeba zaznaczyć, że instalacja ta była strojona nie standardowo ale w czasie jazdy samochodem. Cokolwiek to oznacza.... była zrobiona i dostrojona super.
Po takim strojeniu w trakcie jazdy, samochód powinien palić jakieś 5% więcej niż na benzynce.