.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 27.cze.2025 13:14:50

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: b3 1,6TD sprzęgło
PostNapisane: 07.sty.2005 07:05:56 
Użytkownik

witam. od 2 dni mam dziwny objaw. Na wyłączonym silniku biegi wchodzą normalnie, jak odpale samochód wyraźnie haczą, ekstremalnie nawet bieg nie daje się wbić (zwłaszcza 1 i 2).
Dziś rano odpaliłem auto chciałem wrzucić wsteczny i wchodził z ogromnym oporem. Wyjechałem z garażu "podpompowałem" sprzęgło pedałem i już biegi wchodziły dobrze.
Czy tam sprzęgło jest jakieś hydrauliczne? Czy to się moze odpowietrza? A może olej gdzieś trzeba dolac/wyimenić?
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 07.sty.2005 07:54:23 
Użytkownik

Witaj, tak wlasciwie to wystarczylo "zgwalcic" nasza klubowa szukajke ;) , ale jako ze jestes newbie, to podpowiem : temat byl juz walkowany wielokrotnie :diabel: ponizej masz linka do jednego z nich, a reszty szukaj..... do dziela.

[url]http://forum.audiklub.org/viewtopic.php?t=7789&highlight=sprz%EAg%B3o[url][/url]

tylko widze ze masz b3, a wiec raczej linke a nie hydraulike, co do regulacji to poi prawej stronie silnika, stojac przed samochodem, bedziesz mial "lape" sprzegla, linke i takie dwie srubki na jej koncu, tymi srubkami sie wlasnie reguluje :) przynajmniej tak jest w benzynie,nie wiem jak w "klekotach" :diabel:

-Volvo V70 II T5

-Audi 100 C4 Avant '92r. ABC (Rezanko: soczewki, 4 x el. szyby, roletki w tylnych drzwiach oraz tylnej szyby, dekory, ori 3 światło stop, 8 fabrycznych głośników, podświetlane nawiewy)
-Audi 100 C3 CD '83r. 2,0
-Audi Coupe GT '86r. KX
-Audi Coupe GT5S '82r. WN
-Audi 80 GLS 2D, '78r. 1,6

Tytuł:
PostNapisane: 07.sty.2005 08:04:35 
Użytkownik

Dzięki za odpowiedź, rzeczywiście mogłem najpierw poszukać, wszystko jest opisane, przepraszam za zaśmiecanie.
Mam chyba jednak hudraulike bo wszystko sie zgadza z opisami, przy pedale jast jakaś popmka od niej odchodzi wężyk do skrzyni gdzie też jest jakaś popmka z , chyba, odpowietrznikiem. Dzisiaj zadziałam z odpowietrzaniem.
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 19.lip.2005 16:21:54 
Klubowicz

I jaki finał?

Tytuł:
PostNapisane: 20.lip.2005 05:43:18 
Użytkownik

sadki napisał(a):
I jaki finał?

U mnie padł uszczelniacz na wale od strony skrzyni, więc skrzynia została odpieta, później zapięta i problemu z biegami już nie mam, wszystko jst OK. Wiem że uszczelniacz z biegami nie ma związku, ale pisze jak u mnie problem się rozwiązał.
Pozdrawiam

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1