.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 08.sie.2025 07:44:05

Strefa czasowa: UTC + 2

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5783 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165 ... 290  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Feniks z popiołów - kącik polityczno - obyczajowy - STA
PostNapisane: 01.cze.2017 12:30:00 
Moderator

Auto: A6 C5 AVF
Roger, a czy ja Ci zabieram prawo głosu? Gdzie tak napisałem? Chyba nadal się nie rozumiemy.

Audi A6 AVF + blast by Spanky :)
BMW 5 GT 3.0 N57
--------------------------------------
1.03 CZEŚĆ I CHWAŁA BOHATEROM!!

PostNapisane: 01.cze.2017 13:14:57 
Klubowicz

Auto: Audi 200 20V Avant V8 4,2, A8 D2 4,2
Oni nie potrafią hotelu sprawdzić, a co dopiero doprowadzić do końca śledztwo smoleńskie:

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/wprost-j ... top_plista

Jeszcze jedna rzecz mnie zastanawia - PIS i podobne środowiska BARDZO pielęgnował pamięć o ofiarach katyńskich. Odkąd rozbił się samolot - o Katyniu cisza, a na największą tragedię w dziejach wyrosła katastrofa/zamach smoleńskich... Ot, polityka.

Obrazekklik na zdjęcie
200 20V Avant 4,2

PostNapisane: 01.cze.2017 13:19:21 
Użytkownik

Ano nowak im w tym roku plaskacza sprzedał jak mikke boniemu :D

`92 Audi 100 C4 Avant 2.6 ABC+Stag 300 Plus -2008-2012

Piszę poprawnie po polsku, ty też pisz poprawnie po polsku, chyba, że nie robi Ci różnicy, że robisz komuś laske, a nie łaskę

PostNapisane: 01.cze.2017 14:06:48 
Moderator

Auto: Audi S4
A tu wisienka na torcie.
Jak politycy wszelkiej maści potrafią sobie zrobić z gęby dupe - na przykładzie nieszczęsnego Jacka Sasina

https://www.youtube.com/watch?v=VMeBmpxBQQs

S4 B5 Avant quattro ..AGB.. szybka czarnulka

Była : B5 Avant quattro ..APU..
Była : B3 Limo ..SB..
Była : C4 TDi Avant quattro ..AEL..
Była : B5 TDi Avant quattro ..AFN..
Była : B3 Limo ..SF..
Była : B5 TDi Avant ..AFN..
Była : B5 TDi Limo ..AFN..
Była : B4 TDi Avant ..1Z..

PostNapisane: 01.cze.2017 15:13:34 
Użytkownik

Auto: S4 B6 Cabrio
Zarathustra napisał(a):
Roger, a czy ja Ci zabieram prawo głosu? Gdzie tak napisałem? Chyba nadal się nie rozumiemy.

I niech tak pozostanie, tej wersji będziemy się trzymać, bez żalu z mojej strony.

PostNapisane: 01.cze.2017 16:09:59 
Moderator

metyoo napisał(a):
Czy mieli ubaw "pakując" szczątki do trumien - nie mnie oceniać, ale tylko psychopata miałby radochę z rzucania kawałkiem mięsa, które kilkanaście godzin prędzej było jeszcze człowiekiem... Wiem, że niektórzy chcieliby, żeby tak włsśnie było, żeby mieć podstawy do oskarżeń!

A jak zatem skomentujesz śmiechy rosyjskich "służb ratowniczych", które przybyły jako pierwsze na miejsce katastrofy?

@Roger, OK.

@Przemik
Niezła wrzutka, wychodzi na to, że nikt nie wiedział co się tam dzieje, a kłamali równo, wszyscy.

BMW 5 GT 3.0 N57

PostNapisane: 01.cze.2017 18:11:10 
Użytkownik

Panie Zoroaster,
Mógłbym napisać, że nie było mnie na miejscu, nie widziałem - nie wypowiadam się, ale...

... ale skoro już tak bardzo ciągniesz mnie za język i tak bardzo chcesz poznać moje zdanie-prosz:
Ja to widzę ta: Słowa, ale także zdjęcia i nagrania wideo wyciągnięte z kontekstu zmieniają znaczenie - to się nazywa manipulacja! Ostatnio w telewizorni takich dziennikarskich perełek mnogo.
Myślę, że do tego momentu możemy się zgodzić? :)

Teraz tak:
- wszyscy doskonale znamy zdjęcie tuskiego z władimircem, na którym uśmiechają się do siebie - nawet uchwycili to z jakąś durnowatą miną donka, ale ten to ma tą rudą facjatę tak pokrzywioną, że wygląda jakby śmiał się i płakał jednocześnie
-. Nie wiemy gdzie(w którym dokładnie miejscu), w jakim czasie zrobiono to zdjęcie i o czym w tym akurat momencie ci panowie rozmawiali, no ale tuski z władimircem uśmiechają się do siebie - jest dowód, że spisek udany.
W ten sam sposób należałoby podejść do wspomnianego przez Ciebie zdjęcia służb (przynajmniej ja tak podchodzę, choć nie wiem o którym konkretnie zdjęciu rozmawiamy) .

Proponuję zatem odrobinę dystansu do tego co widzimy i słyszymy, bo pierdolca dostaniemy! Wszystko trzeba wyważyć, podejść z dystansem do tego, czym próbuje się nas nakarmić i jak już wcześniej pisałem: samodzielnie myśleć.

Mam nadzieję, że dość jaksno zobrazowałem swój punkt widzenia i choć odrobinę zaspokoiłem Twoją ciekawość :)
Zaznaczam jeszcze raz to jest MÓJ punkt widzenia i tyle.
Dziękuję za uwagę :)

Piszę poprawnie po polsku, ty też pisz poprawnie po polsku, chyba, że nie robi Ci różnicy, że robisz komuś laske, a nie łaskę

PostNapisane: 01.cze.2017 18:42:21 
Moderator

Auto: 80 2,3 10V
Każdy tu z obecnych ma pretensje do sposobu przeprowadzenia śledztwa, zabrania ciał i pozostałej otoczki wypadku. Tylko nikt sobie nie zadaje pytania czy byliśmy na taką sytuacje przygotowani?!

Czy obecny rząd by zrobił to lepiej, na dzień dzisiejszy na pewno tak ale wtedy tak samo by postąpił jak ówcześnie rządzący.

Nadal będę się upierał, że skoro tak mocno teraz krzyczą jak to zostało źle zrobione to dlaczego póki co nic nie wyjaśnili poza faktem ciał w trumnach. Gdzie jest wrak, który miał być w kraju już w zeszłym roku? A skoro tak działają to obecne ich śledztwa są równie duże G warte!

Audi A4 2.8 30VQ tip - było
Audi Cabrio 2,8 12V - było
Audi A8 4,2 32V tip - było
Audi 80 2,3 10V - pod kocem
Audi A4 1,9 TDI Quattro - nowa zabawka

PostNapisane: 01.cze.2017 19:42:54 
Moderator

Mateusz, mowie o tym filmie. Tam nic nie jest wyjete z kontekstu
https://m.youtube.com/watch?v=PxIFh3NkEvM

Ps. Zoro cooo ?? :)

BMW 5 GT 3.0 N57

PostNapisane: 01.cze.2017 20:12:41 
Moderator

Auto: 80 2,3 10V
Każdy materiał czy filmowy czy zdjęciowy idzie w odpowiedni sposób obrobić. Przykład materiały z ataku na WTC. Nie mówię, że ten jest zmanipulowany ale sami wiemy jak ruscy działają. Tutaj mogła być sytuacja, że "miejscowi" dobijali wszystkich świadków (niechcianych) aby nie było możliwości zeznawania, iż to wina lotniska a nie pilotów.

Z drugiej strony...nagrania z pulpitu czy z wieży mogą być tak samo zmanipulowane. Tego się już raczej nie dowiemy jak to było na prawdę.

Audi A4 2.8 30VQ tip - było
Audi Cabrio 2,8 12V - było
Audi A8 4,2 32V tip - było
Audi 80 2,3 10V - pod kocem
Audi A4 1,9 TDI Quattro - nowa zabawka

PostNapisane: 01.cze.2017 21:34:35 
Użytkownik

Zrobili co zrobili ze śledztwem, badaniami ciał itd, ale po co kłamali, kłamali jak z nut, Tusk i Kopacz przede wszystkim.
Dlaczego nie zezwolili na otwieranie trumien i ponowne sekcje, tak jak wymaga tego prawo.
Teraz okazuje się, że Kopacz pojechała tam jako wolontariusz a całą winę zwala na prokuratorów.
Tusk stwierdził, że bierze całkowitą odpowiedzialność za to, co działo się w sprawie smolenska, więc niech teraz bierze za klamstwa, którymi mydlili oczy rodzinom ofiar i reszcie społeczeństwa.
Nawet w trumnie prezydenta były szczątki dwóch innych osób.
Ciało jednego z księży, było tylko do połowy jego, dolna część ciała należała do jednego z generałów, to co zrobili z cialami naszych generałów, to jest skandal, wg slow Kopacz, podobno nasi patomorfolodzy pracowali w pocie czoła z rosyjskimi!
To są sprawy, za które ktoś musi odpowiedzieć.

PostNapisane: 01.cze.2017 22:32:56 
Użytkownik

Auto: Audi S2, Audi 80 Avant
http://www.rp.pl/W-sadzie-i-urzedzie/30 ... .html#ap-1
to ciekawa nowość.

Obrazek

iiii nowa zabawka Suzuki V-Strom DL1000 :P

PostNapisane: 02.cze.2017 07:45:58 
Użytkownik

Zarathustra napisał(a):
Mateusz, mowie o tym filmie. Tam nic nie jest wyjete z kontekstu
https://m.youtube.com/watch?v=PxIFh3NkEvM

Ps. Zoro cooo ?? :)

Długo jeszcze będziesz mnie raczył tym filmikiem, na którym na pisane masz co masz usłyszeć? Ile razy będzie jeszcze powtarzana regułka, że kłamstwo powtarzane wiele razy staje się faktem?
Daj rzesz już spokój z tą próbą manipulacji, bo na mnie to nie działa, z tym dobijaniem ludzi również. Na miejscu podobno pierwsi byli miejscowi, myślisz, że wiedzieli kto się rozbił? Myślisz, że dobijaliby, zamiast pomóc?
Ludzie chodzili wkoło wraku tak samo jak ten, który nagrywał tą pożywkę, łazili wkoło wraku, bo wszyscy doskonale już wiemy, że nawet ratownicy ofiary okradli, co dopiero biedny lud.

Zoroaster = Zaratusztra = Zarathustra :) pogoogluj :)

PostNapisane: 02.cze.2017 08:05:54 
Moderator

Jest napisane, bo ktoś to obrobił, pierwotna wersja jest bez napisów. Czy ja napisałem że tam dobijano ludzi? napisałem tylko że dziwne dla mnie jest zachowanie ludzi, którzy w obliczu takiej katastrofy się śmieją... no ale cóż, może ja mam błędne poczucie normalności zachowania się w danej sytuacji.

PS. Człowiek uczy się całe życie, dzięki za wyjaśnienie :)

BMW 5 GT 3.0 N57

PostNapisane: 02.cze.2017 10:34:11 
Użytkownik

Auto: S4 B6 Cabrio
jakub33 napisał(a):
Zrobili co zrobili ze śledztwem, badaniami ciał itd, ale po co kłamali, kłamali jak z nut, Tusk i Kopacz przede wszystkim.
Dlaczego nie zezwolili na otwieranie trumien i ponowne sekcje, tak jak wymaga tego prawo.
Teraz okazuje się, że Kopacz pojechała tam jako wolontariusz a całą winę zwala na prokuratorów.
Tusk stwierdził, że bierze całkowitą odpowiedzialność za to, co działo się w sprawie smolenska, więc niech teraz bierze za klamstwa, którymi mydlili oczy rodzinom ofiar i reszcie społeczeństwa.
Nawet w trumnie prezydenta były szczątki dwóch innych osób.
Ciało jednego z księży, było tylko do połowy jego, dolna część ciała należała do jednego z generałów, to co zrobili z cialami naszych generałów, to jest skandal, wg slow Kopacz, podobno nasi patomorfolodzy pracowali w pocie czoła z rosyjskimi!
To są sprawy, za które ktoś musi odpowiedzieć.

Proponuję popytać Pana prokuratora Pasionka, który nadzorował śledztwo smoleńskie od 5 maja 2010 roku. Po roku zaś dostał kopa w dupę za ujawnienie tajemnicy prokuratorskiej. Teraz zaś robi karierę "tańcząc" na grobach, kiedy jednak jakiś dziennikarz ma czelność zapytać go o tamten okres (mam na myśli rok 2010, żeby nie było wątpliwości) Pan prokurator robi się głuchy.

Po wtóre, gdzie był wtedy największy krzykacz i zaklinacz zamachu smoleńskiego Antonio?? A no, opędzlował obiad (nie zaglądając nawet na miejsce katastrofy) i w te pędy do Warszawy. A teraz ma się za największego eksperta? Wtedy trzeba było pokazać, że ma się jaja.

PS. I tak na koniec, czy ktoś się w mediach jeszcze zajmuje morderstwem na komisariacie we Wrocławiu? Nie zauważyłem. I niech mi ktoś udowodni, że powyższy temat to nie jest przykrywka (Pan Błaszczak i Pan Zieliński już mogą spać spokojnie, kwaczystowska propaganda zadziałała...). Wielka banda hipokrytów.

PostNapisane: 02.cze.2017 18:51:44 
Użytkownik

Zarathustra napisał(a):
Jest napisane, bo ktoś to obrobił, pierwotna wersja jest bez napisów. Czy ja napisałem że tam dobijano ludzi? napisałem tylko że dziwne dla mnie jest zachowanie ludzi, którzy w obliczu takiej katastrofy się śmieją... no ale cóż, może ja mam błędne poczucie normalności zachowania się w danej sytuacji.

PS. Człowiek uczy się całe życie, dzięki za wyjaśnienie :)

A pamiętasz katastrofę w lesie Kabackim ??
Tak się składa że mój wuj jako oficer wojsk lotniczych dowodził pierwszym oddziałem wojsk które dotarły na miejsce. Tam trwała już grabież bagaży i ofiar łącznie z obcinaniem palców z których nie chciały zejść pierścionki i obrączki. Otoczono cały teren łącznie z hienami. Trzeba było bardzo mocno trzymać żołnierzy za pyski bo będąc uzbrojonymi chcieli strzelać do hien cmentarnych. A to przecież Polska była, Polacy zginęli i Polacy grabili.

Bestia 2,2 T 20 V Q pod kołderką w garażu

PostNapisane: 02.cze.2017 19:19:28 
Moderator

Auto: Audi A8 D2 4.2 quattro
No właśnie.

Honda NC750S DCT '2019 [09.2019-teraz] R2
Email: lukaszgryglicki@o2.pl, tel: 693582014
Морготх
Leśny Dziadek

PostNapisane: 02.cze.2017 20:02:48 
Użytkownik

Co tam słychać w postępowych mediach na temat wyboru Polski na niestalego członka RB ONZ?
Słychać co wogole, albo to mało istotny fakt, czy tylko temat śmierci śp.Igora jest nadal walkowany, bo w mediach państwowych przykrywaja to pozamienianymi ciałami, czterema miednicami i doma glowami w jednej trumnie i klamstwami Kopacz o przekopanej merta ziemi i ciężkiej pracy polskich genetykow podczas identyfikacji ciał.

Edit...Lis juz skomentował hahaha

Nie zakrzyczę. To całkowicie pozbawione znaczenia. Kogo tam ostatnio mieliśmy? Senegal? Etiopia? Boliwia? No to epokowy sukces

Czyli się nie pomyliłem

PostNapisane: 02.cze.2017 20:32:44 
Użytkownik

Auto: 80 b3 2.0 16v q
jakub33 napisał(a):
Co tam słychać w postępowych mediach na temat wyboru Polski na niestalego członka RB ONZ?
Słychać co wogole, albo to mało istotny fakt, czy tylko temat śmierci śp.Igora jest nadal walkowany, bo w mediach państwowych przykrywaja to pozamienianymi ciałami, czterema miednicami i doma glowami w jednej trumnie i klamstwami Kopacz o przekopanej merta ziemi i ciężkiej pracy polskich genetykow podczas identyfikacji ciał.

Nie zakrzyczę. To całkowicie pozbawione znaczenia. Kogo tam ostatnio mieliśmy? Senegal? Etiopia? Boliwia? No to epokowy sukces

Czyli się nie pomyliłem

Z ciekawszych wiadomości to u żabojadów gej poślubił trupa a sikorka reprezentuje Polskę na spotkaniu Bilderberg, nie wykluczone ,że fajfokloki wycofają się z brexitu za 6 dni mają znowu przedterminowe wybory , chyba ci co rządzą nie mają za bardzo pomysłu jak wyjść z unii żeby ich United Kingdom się nie rozsypało .

PostNapisane: 03.cze.2017 13:29:28 
Użytkownik

jakub33 napisał(a):

Czyli się nie pomyliłem

Wyczuwam niesamowitą podnietę - wyhamuj, o majty przemoczysz :)

Bardzo cieszę się z tego faktu, tym bardziej, że chociaż tego nie udało się spier.olić wazczykowskiemu i doprowadził to do końca.
Tak, doprowadził do końca, bo choć fakt jest nie na rękę to jest taki, że starania o przyjęcie nie były prowadzone od miesiąca, dwóch, czy roku... :)
Tak, wiem, nie znam się, bo jarosław wykonał kilka telefonów i sprawa załatwiona...
PS. to tylko na dwa lata
PPS. nie pierwszy raz będziemy członkiem rady bezpieczeństwa :0

http://natemat.pl/209491,poza-tym-uwaza ... dza-o-unii

http://natemat.pl/209405,tego-pis-racze ... asna-ulice

Jak ma być dobrze w tm kraju, skoro dzieci już są zaszczute? To ma być przyszłość polskiej polityki?

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5783 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165 ... 290  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2