Zamontowalem Triflexa i zrobilem traske nad morze 1480km, zadna suszareczka mnie nie zaskoczyla, dodatkowo zaoszczedzilem stania w korku - i chyba o to w tym wszystkim chodzi.
Teraz do wrazen:
1. W moim przypadku mam ja podlaczona do radyjka Alana 42 Multi (takie przenosne malenstwo wszystko miesci sie w gruszce) jest to chyba najgorszy z mozliwych wariantow, teoretycznie slaba antena i dodatkowo slabe radio - ale to dziala. Szumy co prawda sa slyszalne caly czas ale ja CB nie uzywam do nasluchiwania co kto ma do powiedzenia o Giertychu bo swoja opinie juz mam

tylko do konkretnej wymiany informacji i podczas takiej rozmowy odbior jest czysty i wyrazny. Zasiegu tego zestawu jadac jeszcze nie mierzylem, na postoju uzyskalem potwierdzone 7 km, z mijajacymi sie autami rozmawialem i bylo ok na jakies 2-3 km.
A teraz hit radyjko perfekt miesci sie na polce z lewej strony kierownicy, tam wypuscilem kabel antenowy i zasilanie. Teraz tylko siegam lewa i mam radyjko w reku, mam automat wiec prawa jest wolna, podczas jazdy gruszke mozna polozyc na uchwyt drzwi i spoko uzywac kiedy bedzie taka potrzeba.
2. Antena bardzo dobrze spisuje sie rowniez jako FM i GSM, mam oryginalny zestaw glosnomowiacy na Nokie 6110 i na calej trasie nie stracilem zasiegu (przynajmniej tak mi sie wydaje).
3. Radia CB nie widac, antena wyglada jak zwykla VW i nie rzuca sie w oczy, mam nadzieje ze tak pozostanie i nikt mi jej nie zwedzi.
Jak zrobie fotki to je tu wrzuce.
pozdrawiam