.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 23.cze.2025 21:44:21

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Potrzebuje schemat podłączenia przetwornic AL Xenon Audi??
PostNapisane: 09.gru.2007 11:30:23 
Użytkownik

Witam nabyłem(za 2 paczki malboro :D ) w tym tygodniu przetwornice pod xenon od audi TT. Potrzebuje schemat podłączenia ich gdyż są bez kabli. Jakie przewody są potrzebne ??. Czy do odpalenie żarówek będzie coś jeszcze do nich potrzebne?? pzdr

oto zdjęcia przetwornicy:
http://images26.fotosik.pl/123/fb64f9939279f813.jpg

http://images31.fotosik.pl/73/dcf3085c1145d443.jpg

z góry dzięki za odp :th:

Tytuł:
PostNapisane: 09.gru.2007 16:27:38 
Użytkownik

Zakupiłeś tylko wierzchołek gory lodwej... :/
Do tych przetwornic potrzebne są jeszcze zapłonniki... Posiadasz je??
Bez tego nie ruszy żadna żarowka...

Tytuł:
PostNapisane: 09.gru.2007 23:12:25 
Użytkownik

No właśnie nie bo już ktoś wcześniej je zakosił z tej TT. Jaki koszt może być takich zapłonników i czy te przetwornice są wogóle warte zachodu i iwestycji ?? A i jeszcze jedno gdybym zastosował ta przetwornicę i żarówkę D1S czy by odpaliła bo ona podobno jest zintegrowana z zapłonnikiem??

Tytuł:
PostNapisane: 09.gru.2007 23:44:40 
Użytkownik

Takie hybrydy mają szansę powodzenia, ale na Twoim miejscu raczej zostawiłbym temat...
Zapłonniki można kupić, jak wszystko w dzisiejszych czasach... ;)
Jednak nie warte jest to zachodu...

W dobie chińszczyzny, gdzie można mieć żelowe przetwornice ze zintegrowanymi zapłonnikami za 300-400zł (nawet z żarówkami i gwarancją) odpuściłbym zupełnie zabawę z archaizmami chyba, że lubisz reanimować starocie...

Dziadek mnie uczył, że "starego g..wna nie trąca się patykiem, bo zacznie się dziać" ;)

Więc kup sobie porządne przetwornice Denso, lub chińskie (do wyboru do koloru) i ciesz się xenonkiem, a nie martw, że zaraz padnie Ci przetwornica z epoki kamienia łupanego :)

Ps. Wielu sprzedawców na allegro jeszcze oferuje zestawy do przerobek z takimi przetwornicami - 3majcie się od nich z daleka !!! :peace:

Ps2. Może trochę przesadziłem, bo te przetwornice dają radę, ale szukanie zapłonników z jakimś zintegrowanym regulatorem napięcia (w sumie masz 3 części, czyli 3 razy więcej do psucia) jest bez sensu...

Sprzedałbym to po taniości i kupił Denso/Koito... 1 część, żelowa, więc niezamakalna, płaska, malutka i ze zintegrowanym zapłonnikiem...

Ostatnio edytowano 10.gru.2007 00:00:06 przez Heveliusz, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 09.gru.2007 23:58:24 
Użytkownik

Heh tylko ja ogólnie jestem przekonany że co oryginał to oryginał. Czyli mówisz że te przetwornice powinny wystartować z żarówkami D1S na obudowie jest tak napisane:). Jakoś boje sie chińszczyzny paru znajomych zakładało zestawy i kilku z nich CB trzeszczy po załączeniu.

Tytuł:
PostNapisane: 10.gru.2007 00:02:25 
Użytkownik

To też dlatego pisałem, że do wyboru razem z Koito...
Tamte są w Avensisach montowane...

Sam mam takie we wszystkich autach w domu (moim, brata, ojca) i nic nie trzeszczy...
A łatwo to zamocować i jest malutkie...

A że oryginał to oryginał to ja wiem, ale niemcy i przetwornica Audi, nawet nie stali w rzędzie z Japońcami i przetwornicami Toyoty... W elektronice nie mają do nich startu :)

Tytuł:
PostNapisane: 10.gru.2007 00:29:46 
Użytkownik

Szkoda mi trochę tych przetwornic bo sprzedać je będzie ciężko a może sobie coś wyrezam tylko muszę być na 100% pewny czy będą działać jak je połączę z żarówkami D1S.

Tytuł:
PostNapisane: 10.gru.2007 00:31:51 
Użytkownik

To jeśli musisz mieć 100%, to najlepiej pytaj handlarzy...
Tylko nie tych, ktorzy mają takie coś wystawione, a tych ktorzy mogą to mieć, ale niewystawione :)
Bo inaczej Ci powiedzą, że działa na 100%, a potem klops :)

A tak na prawdę, to tylko empirycznie się przekonasz... Innej metody nie ma...
Problemem może być regulator ktory jest na przewodzie do zapłonika. W D1S tego nie będzie... A ten błysk może cię kosztować zapłonnik, żarowkę i przetwornicę, więc IMHO gra nie warta świeczki...
Szukaj oryginalnych kabli i zapłonników...

Strefa czasowa: UTC + 1