MiG25 napisał(a):
W A3 zarówno concert jak i delta wyświetlają na FISie ,więc nie widzę w czym mógłby być problem (różnica w protokóle).
Natomiast interesuje mnie sam sposób (protokół)
Będziesz miał problem znaleźć cokolwiek na ten temat. Sam szukałem tego protokołu i swojego czasu znalazłem na niemieckich stronach TYLKO mp3 podłączane pod zmieniarkę (udawało zmieniarkę, z protokołem nie miało nic wspólnego, jednak na fis info o CD1, CD2... itd było) oraz nawigację bodaj blaupunkta z przystawką która już obsługiwała ten protokół. Cena przystawki była absurdalnie droga a wszelkie informacje o niej niedostępne. Kiedyś kombinowałem ze zrobieniem 3 wejść stereofonicznych line-in zamiast AM (sterowanie wejść pamięciami 1-6) oraz wyrzucenie tape a zamontowanie mp3, line-in navi, line-in tel... itd.
Ominąć problem protokołu chciałem poprzez dekoder RDS, montując wewnątrz koder RDS - ten protokół już jest ogólnie znany. Nie udało mi się uruchomić RDS-u na AM (mimo "chamskich" pinów RDS-MUTE w Chorus I ). Myślę, że przy odrobinie zaparcia i chęci można coś takiego zrobić, nawet choćby na jednej z pamięci FM (np. FM6).
Podłączenie MP3 przez wszelkie transmitery fm i bluetooth mija się z celem (jakość tragiczna wg mnie, testwoałem na "made in china" z allegro +sd, mp3 pentagram rt - tu nie najgorzej, pioneer deh 9800pt z bluetooth - porażka, bass jak w wiadro, zero wysokich, zrywa połączenie strumienia audio przy zmianie utworu

testowane na se k800i)