wirus1 napisał(a):
Witam!!!
Moja slicznotka to A8 d2 96r postanowiłem uzbroić się w CB. Moje radio to Sunker CB + Antena Midland Alan 9 Plus Montarowa na uchwyt do bagarznika. Sprawna jest dziwna jeżdząc na bęzynie jest OK. Zasięg 15km mało szumi jak dla mnie rewelacja. Problem ogromny występuje gdy jeźdzę na gazie - moja instalacja to miesięczna KME. Chodzi o to że strasznie szumi podczas jazdy całą pracę silnika słyszę w CB, jak dodaję gazu to słyszę Bzzzzz i coraz głośniej, dopiero jak reduktor szumów (squeze) na radiu jest prawię na maxa to jest ok ale wtedy zasięg z 1-2km

Po podłączeniu bezpośrednio do aku jest to samo, jeżdzę głównie na gazie więc dręczy mnie ta sprawa, proszę o pomoc.
witam czesc musisz sprobowac zmasować dobrze antene czyli np kawałek jakiegos grubszego przewodu od masy przy antenie do klemy akumulatora do - minusa to raz i tez mozesz kupic w sklepie elektronicznym ferryt na ktory nawiniesz kabel zasilajacy od radyjka powinno cos pomoc
ja tez mam audi a8 i bede demontowal antene seryjna i zamontuje w miejsce anteny uhf antene cb