.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 26.cze.2025 14:53:00

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: CB RADIO w A8 z gazem nie działa?
PostNapisane: 19.cze.2008 21:33:25 
Użytkownik

Witam!!!

Moja slicznotka to A8 d2 96r postanowiłem uzbroić się w CB. Moje radio to Sunker CB + Antena Midland Alan 9 Plus Montarowa na uchwyt do bagarznika. Sprawna jest dziwna jeżdząc na bęzynie jest OK. Zasięg 15km mało szumi jak dla mnie rewelacja. Problem ogromny występuje gdy jeźdzę na gazie - moja instalacja to miesięczna KME. Chodzi o to że strasznie szumi podczas jazdy całą pracę silnika słyszę w CB, jak dodaję gazu to słyszę Bzzzzz i coraz głośniej, dopiero jak reduktor szumów (squeze) na radiu jest prawię na maxa to jest ok ale wtedy zasięg z 1-2km :/ Po podłączeniu bezpośrednio do aku jest to samo, jeżdzę głównie na gazie więc dręczy mnie ta sprawa, proszę o pomoc.

Tytuł:
PostNapisane: 19.cze.2008 22:36:47 
Klubowicz

Najwidoczniej zakłuca sterownik LPG, mozesz prubowac odkłucac ten sterownik, są na to sposoby, ale to przewaznie daje mizerne efekty :/
Sprubuj podłączyc inne CB radio ( z lepszymi filtrami ) i zobacz jakie będą efekty.

Tytuł:
PostNapisane: 22.cze.2008 19:52:37 
Użytkownik

wprawdzie to tylko b4i inny problem ale może Ci pomoże - http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopi ... highlight=
pozdrawiam

Tytuł: Re: CB RADIO w A8 z gazem nie działa?
PostNapisane: 30.cze.2008 00:52:10 
Użytkownik

wirus1 napisał(a):
Witam!!!

Moja slicznotka to A8 d2 96r postanowiłem uzbroić się w CB. Moje radio to Sunker CB + Antena Midland Alan 9 Plus Montarowa na uchwyt do bagarznika. Sprawna jest dziwna jeżdząc na bęzynie jest OK. Zasięg 15km mało szumi jak dla mnie rewelacja. Problem ogromny występuje gdy jeźdzę na gazie - moja instalacja to miesięczna KME. Chodzi o to że strasznie szumi podczas jazdy całą pracę silnika słyszę w CB, jak dodaję gazu to słyszę Bzzzzz i coraz głośniej, dopiero jak reduktor szumów (squeze) na radiu jest prawię na maxa to jest ok ale wtedy zasięg z 1-2km :/ Po podłączeniu bezpośrednio do aku jest to samo, jeżdzę głównie na gazie więc dręczy mnie ta sprawa, proszę o pomoc.

witam czesc musisz sprobowac zmasować dobrze antene czyli np kawałek jakiegos grubszego przewodu od masy przy antenie do klemy akumulatora do - minusa to raz i tez mozesz kupic w sklepie elektronicznym ferryt na ktory nawiniesz kabel zasilajacy od radyjka powinno cos pomoc

ja tez mam audi a8 i bede demontowal antene seryjna i zamontuje w miejsce anteny uhf antene cb

Strefa czasowa: UTC + 1