.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 26.cze.2025 16:14:00

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Navi plus w S8 problem !!!
PostNapisane: 19.cze.2008 23:56:51 
Użytkownik

Witam moja sprawa jest trochę nie typowa ale nie mogę sobie poradzić z tym problemem więc pisze. Zakupiłem ostatnio S8 posiada navi plus wszystko działa sprawnie czyli radio zmieniarka i tv. Problem polega na tym że ta ramka czarna co są pomiędzy nią przyciski i w środku wyświetlacz nie pasuje za bardzo to znaczy ma kanty proste a nie zaokrąglone tak żeby sie dopasował do tego drewna wiec jest tak nie ładnie wsadzona i tylko trzymają górne 2 zatrzaski bo dolne nie łapią po prostu odchodzi dołem. Dodam że do navi mam książkę z kodem i wygląda na to że jest oryginalna tylko coś z tym panelem jest nie tak.
Moje pytanie brzmi czy jest możliwość gdzieś dostać ten sam panel do A8/S8 czy tylko pozostaje mi kupno całej navi co wolał bym tego nie robić może ktoś z klubowiczów ma taką ramkę niech sie odezwie bo stoję w kropce.

zamieszczam fotkę jak to wygląda strzałkami oznaczyłem te widoczne miejsca gdzie navi nie leży dobrze górne roki to aż wchodzą pod tą drewnianą ramkę a dół odstaje wszystko z powodu tej ramki nie z tego modelu takie są moje spostrzeżenia czekam na wasze opinie
pozdrawiam

Obrazek

Ostatnio edytowano 04.lut.2009 10:29:38 przez solox011, łącznie edytowano 3 razy

Tytuł:
PostNapisane: 22.cze.2008 21:25:08 
Użytkownik

hmm to moze byc dostawiane, njlepiej sprawdz na naklejce w kole zapasowym, tam sa kody wyposazenia i sprawdz czy jest w nim navi- kody sa gdzies na tej strone chyba

Tytuł:
PostNapisane: 22.cze.2008 22:17:36 
wodnik szuwarek

Blady99 napisał(a):
kody sa gdzies na tej strone chyba

Kody wklej w formularzu http://www.audiklub.org/wyposazenie.html

Audi A6 C4 ACK 2.8 manual avant quattro + LPG BRC, '97, Europa Blue Mica - "Kaprys" - sprzedane
Audi A6 C4 ACK 2.8 manual avant, '96, Ming Blue Mica - "Smoczek" - rozbite, sprzedane

Tytuł:
PostNapisane: 24.cze.2008 11:13:13 
Użytkownik

navi bylo dokladane np. z A6, np. przy zmianie z non-dx na dx. Ramka do A8 ma zaokraglenia na gornych rogach. Da sie wymienic sama ramke tylko nie wiem skad bys ja wzial. Moze da sie w serwisie zamowic.

Tytuł:
PostNapisane: 24.cze.2008 19:39:46 
Użytkownik

No przepuszczam że mogła być wymiana z no dx na dx tylko dziwi mnie to że telewizja działa normalnie i z tyłu w tunerze jak sprawdzałem to wszystkie kable sa jak by oryginalne nic tam nie jest sztukowane a z tego co wiem to w systemie "no dx" TV nie działa chyba że się mylę . A odnośnie tej ramki to sprawdzałem w serwisie nie ma możliwości samej kupić tylko występuje z całą navi

Może ktoś z klubowiczów ma jakąś zepsutą navi i może sprzedać taką ramkę będę wdzięczny za każde info

pozdrawiam

sinus napisał(a):
navi bylo dokladane np. z A6, np. przy zmianie z non-dx na dx. Ramka do A8 ma zaokraglenia na gornych rogach. Da sie wymienic sama ramke tylko nie wiem skad bys ja wzial. Moze da sie w serwisie zamowic.

Tytuł:
PostNapisane: 25.cze.2008 13:26:56 
Użytkownik

Wydaje mi sie że nawigacje masz dokładaną.Po wnętrzu widac że masz auto po lifcie(chyba że cały tunel jest wymieniony z poliftowego,ale nie wiem czy by pasował) ,a nawigacja jest ze starszego modelu lub z a6 ,w nowszych własnie troche sie poszerza u góry a wstarszych jest bardziej kwadratowa.Jak sie myle to niech ktoś mnie poprawi :D

Tytuł:
PostNapisane: 26.cze.2008 14:22:11 
Użytkownik

A który rok masz tego autka? Dopiero od 2000 roku wychodziła Navi w DX. Ramka na 100 % nie jest od A8, moim zdaniem od A6, bo w nich były właśnie takie. O ramkę możesz popytać w warsztatach które zamieniają no DX na DX, może mają coś z demontażu.

Tytuł:
PostNapisane: 26.cze.2008 16:41:11 
Użytkownik

rok mam 2000 więc wypada że już z dx. Ramka tak jak mówisz na pewno nie jest z S8 ale cała navi działa sprawnie TV zmieniarka tylko ta nieszczęsna ramka no nic będę musiał podzwonić może gdzieś znajdę chyba że masz gdzieś jakieś namiary kto sie takimi rzeczami zajmuje

pozdrawiam

Domino2112 napisał(a):
A który rok masz tego autka? Dopiero od 2000 roku wychodziła Navi w DX. Ramka na 100 % nie jest od A8, moim zdaniem od A6, bo w nich były właśnie takie. O ramkę możesz popytać w warsztatach które zamieniają no DX na DX, może mają coś z demontażu.

Tytuł:
PostNapisane: 01.lip.2008 20:43:29 
Użytkownik

zadzwoń 602217712, jak nie to jest kilku gości na allegro co sie oglaszają.

Tytuł:
PostNapisane: 02.lip.2008 23:36:30 
Użytkownik

dzwoniłem nie posiada takiej ramki i dalej jestem w punkcie wyjścia...

Domino2112 napisał(a):
zadzwoń 602217712, jak nie to jest kilku gości na allegro co sie oglaszają.

Tytuł:
PostNapisane: 03.lip.2008 13:57:52 
Użytkownik

solox011 napisał(a):
No przepuszczam że mogła być wymiana z no dx na dx tylko dziwi mnie to że telewizja działa normalnie i z tyłu w tunerze jak sprawdzałem to wszystkie kable sa jak by oryginalne nic tam nie jest sztukowane a z tego co wiem to w systemie "no dx" TV nie działa chyba że się mylę . A odnośnie tej ramki to sprawdzałem w serwisie nie ma możliwości samej kupić tylko występuje z całą navi

Może ktoś z klubowiczów ma jakąś zepsutą navi i może sprzedać taką ramkę będę wdzięczny za każde info

pozdrawiam

sinus napisał(a):

DX czy non-DX nie ma zwiazku z TV. Z tylu moglo nic nie byc ruszane. Skoro nie da rady w serwisie to poszukaj na alegro jakiegos uszkodzonego, albo non-dx. Pare stow w kazdym razie musisz na to przeznaczyc. Pozdrawiam.

Strefa czasowa: UTC + 1