Marcellll napisał(a):
Ja zawsze biorę od tych Panów i nigdy nie było ze sprzętem problemów ,bo ponoć japoński jest a nie china:
http://www.allegro.pl/item417677349_jap ... oznan.htmlCo do barwy 6000K to barwa którą mają wszystkie auta VW Audi wyjeżdżające z fabryki ,barwa ta daję najwięcej światła ,miałem też 8000K i było ok. Nawet mi się bardziej podobało niż 6000K ale wróciłem do 6000K ,bo nie rzuca się aż tak w oczy zwłaszcza policjantom co seryjne to seryjne. Nigdy nie miałem problemów z policją z powodu braku sprysków ale jak chcesz mieć totalny luz to kup sobie zderzak z otworami na spryski i zaślepki (bez całej aparatury spryskowej ok 250zł) +lakierek i już jesteś całkiem na legalu a stary zderzak sprzedaj.
Nie do końca...
Barwa jaką mają wszystkie auta (poza nielicznymi modelami np. mercedesa) wyposażone w Xenony to 4300K i to jest najefektywniejsza temperatura koloru. Daje najwięcej światła nie będąc przy tym tak niebieska jak np.6000K (co nie wszystkim odpowiada) 6000K to absolutna ostateczność, choć wprawne oko od razu zauważy, że to HID a nie ori żarnik...
Wszystko co powyżej 4300K/6000K proporcjonalnie robi się bardziej niebieskie i niestety świeci coraz gorzej. Od 8000K w górę praktycznie niewiele się to różni od normalnych żarówek poza idiotyczną i jakże charakterystyczną dla "maluchów" z xenonem barwą...