jokerrrrr napisał(a):
zaczne od konca. Nie wiem jak w B4 ale w B5 sensor jest pod konsoleta srodkowa tam gdzie radio klima itp. pod kanalem srodkowym takze kupa rozbierania ale da sie sam to robilem

druga sprawa podobno sensor idzie naprawic ale jest to raczej malo oplacalne bo naprawa ksoztuje wiecej niz uzywka na allegro. Akumulator radzilbym odlaczyc tak na wszelki wypadek zdejmij plusa tobie nei zejdzie dlugo a ustrzegniesz sie niespodzianki. Po naprawie kasowanko bledow i gotowe. A i sprawdz jeszcze czy ci napinaczy pirotechnicznych w pasach nie wywalilo bo wtedy tez do wymiany bo kontrolka nie zgasnie

Pozdro napisz jak poszlo
Nie jestem pewien, ale nie wiem czy mam napinacze pirotechniczne. Na dodatek pas nie wiemczy ma wpływ ale chyba nie miałem zapiętego a uderzenie było boczne tylko w koło przednie więc nawet na twarzy nie poczułem poduszek i jechałem 5km/h
Jeżeli rozumiem to wystarczy wymienić airbag sensor i skasować błedy co mogę sobie sam zrobić?
Koleś który się zajmuje ewentualną naprawą po crashu powiedział że naprawa polega na kasowaniu, ale nie zwykłym interfejsem i kosztuje 100zł
Spaliło mi jeszcze wtyczki w czasie wybuchu przy poduszce pasażera. Koleś który mi sprzedaje poduszke pasażera sprzedaję mi wtyczki z kabelkami więc będę musiał przylutować (spoko jestem elektronik), dla kierowcy wtyczki OK
Gdzie w B4 Airbag Sensor i czy są napinacze pirotechniczne?