norrland napisał(a):
Cze panowie.Dzisiaj rozpoczalem znowu walke z tym nieszczesnym kompem i nic...albo moja wyjatkowa nieudolnosc albo sie nie da

kierujac sie wskazowkami kolegi DKG dokonalem zmian w kodach i nic moje kody orginalne:
mmi-0404002
panel-0003143
nie wiem panowie czy faktycznie jest mozliwe w prosty sposob cos za co audi kaze slono placic ,czy moze oprocz manetki brakuje jeszcze czegos chlopaki z NA pisza ze jedynym problemem powinno byc pikajacy sygnal braku plynu do spryskiwaczy czemu podobno mozna w jakis sposob zaradzic
pozdrawiam marcin
mmi-0404002 ??? Po co Ty kodujesz mmi ??? Masz zakodować sterownik STG17 i przeprowadzić adaptacje w sterowniku STG07 !!!
W STG07 (MMI) wchodzisz w adaptacja i w kanale jedenastym dodajesz do istniejącej cyfry +16 następnie test i zapisz.
W STG17 (licznik) jeśli masz kod: 0003143 bierzesz na warsztat pierwsze 4 cyfry tj: 0003 i odejmujesz 2 co daje ci kod 0001143 jeśli auto do 2006 i kod: 2049143 jeśli od 2006. Sprawdź sobie kod pierwszy, a następnie 2gi.
Rozumie, że w STG16(kierownica) zrobiłeś kodowanie 6tej cyfry od lewej na prawidłowe ???
xxxxx?x:
0 = bez komutera FIS, bez tempomatu CCS, bez radaru ACC
1 = z komputerem FIS
2 = z tempomatem CCS
3 = z radarem ACC
4 = z komputerem FIS i z tempomatem CCS
5 = z komputerem FIS i radarem ACC