Witam,
dzisiaj wieczorkiem siadłem do auta, no i widzę - jak w temacie.... (dzwięk znika co 3-4 sekundy), tel nie działa, cd - włącza się i włącza i nic... sds - nie działa (na FIS - "button not active")
W VAGu (po gateway)- albo brak całkowicie błędów (!), albo brak komunikacji praktycznie ze wszystkim co związane z MMI (CD,tel, radio, mmi unit, itp...).
W VAGu np dla MMI control unit (7) - "too many communication errors" - rwie połączenie po kilku sekundach.
W VAGu (diagnstyka opto) - TEL:"optical and electrical error". Wszędzie indziej "optical error". No więc próbuję wejść do sterownika TELa (77) - martwy.
I teraz pytanie... : nie wiem, czy dobrze myślę, ale skoro w diagnostyce opto tel jest uszkodzony, a samego adresu 77 nie da się odczytać - to coś tam się stało. Czy może mi ktoś mądrzejszy powiedzieć gdzie jest ten francowaty moduł BT w A6 C6? Kiedyś widziałem coś takiego nad prawym tylnym nadkolem w bagażniku...
Miał ktoś taki przypadek? Może to co innego?
Dodam, że ostatnio NIC w aucie nie grzebałem, nie aktualizowałem softów. Z braku czasu oczywiście...