.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 15.lip.2025 22:56:21

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A8 D2] Navi w przed Lift / Klima z po Lift do przed itd...
PostNapisane: 08.lis.2009 15:58:54 
Użytkownik

Witam,

Wpadł do głowi mi pomysł montażu Navi Plus RNS-D lub Navi RNS-E ?

Jak ja to widzę?
Chciałbym przełożyć cały Panel wraz klimatronikiem z wersji po lifcie do swojej A8 która jest z przed Liftu... i najlepiej we wnękę Panelu wsadzić nową Navi RNS-E zamiast starej Navi Plus RNS-D...

I teraz moje pytania dotyczące tego projektu:

KLIMATRONIK

#1: Czy klimatronik z wersji po lift da się jakoś zainstalować w wersji przed Lift ? Tak aby działała ona Poprawnie ?

NAVI PLUS / RNS

Co do Navi Plus RNS-D:
#1: Jakie adaptery, przejściówki czy też emulatory będą potrzebne do poprawnego działania ?

Co do nowszej wersji Navi RNS-E:
#1: Czy jest jakaś jej wersja która będzie pasować idealnie w Panel po Lifcie?
#2: Jak tak to z którego modelu brać ?
#3: No i tak samo jak wyżej... jakie emulatory, adaptery itd będą potrzebne w tym przypadku?

Z góry dzięki za pomoc i za naświetlenie mi tej sprawy.
Liczę że ktoś już się nad tym głowił i coś kombinował i pomoże mi w tym kierunku.

Tytuł:
PostNapisane: 08.lis.2009 18:10:18 
Użytkownik

Moze za bardzo nie pomoge, ale dodam, ze RNS-E ma inny odcień od klimatronica w A8, wygląda to dziwnie troche, navi jest szara, a klima "błyszcząca" czerń.

EDIT: http://clipboard.servepics.com:8081/Pic ... stall6.jpg

- Audi A6 Avant BES 2.7T manual + soft - ukradli :(
- BMW 528iA Touring 97r
- BMW 540i6 Touring technoviolett - 95r
- Lexus GS430

Tytuł:
PostNapisane: 08.lis.2009 18:59:14 
Użytkownik

2rafal7 napisał(a):
Moze za bardzo nie pomoge, ale dodam, ze RNS-E ma inny odcień od klimatronica w A8, wygląda to dziwnie troche, navi jest szara, a klima "błyszcząca" czerń.

EDIT: http://clipboard.servepics.com:8081/Pic ... stall6.jpg

Podobną wajchę miałem z Concertem II w A8... :) Z początku też szaro wyglądała itd... ale kiedy ją przejechałem czyścidłem do nabłyszczała to się w miarę się zniwelowało...

Dwa oglądałem już podobne foty itd....
Obrazek
Widać że klimatronic z A8 po lifcie nie jest takim błyszczącym śliskim plastikiem jak w A8 przed... więc myślę że dałoby się do zniwelować w miarę...

Tak w ogóle... to trochę poczytałem na innych forach i wiem że RNS-E da się wsadzić prawie do wszystkiego...

Więc pozostaje tylko kwestia Klimatronica!...
Czy zabawa z kabelkami wystarczy ? Czy cały ten klimatronic chodzi na linii CAN ? Jeżeli tak to jakie dane przesyła CAN do Klimatronica ?
Gdzie przeczytałem że CAN przesyła prędkość coś tam jeszcze i jeszcze coś ale nie wiem czy to było napisane odnośnie samego Klimatronika...

Coś czuję że skończy się na zabawie z kabelkami i wydaniu kilku setek w ciemno... Bo wątpie żeby ktoś coś wiedział na ten temat...

No i tak w ogóle przydałaby się jakaś rozpiska pinów w klimatroniku... To bardzo ułatwiłoby sprawę...

Tytuł:
PostNapisane: 07.sty.2010 12:16:45 
Użytkownik

Auto: A8 D3
Kolego Grim powiedz mi czy jakiś piłowałeś rogi czy już taka była w orginale,bo te co ja widziałem to wszystkie są kanciate albo bardzo zaokrąglone.

Tytuł:
PostNapisane: 07.sty.2010 13:47:44 
Użytkownik

123mielony napisał(a):
Kolego Grim powiedz mi czy jakiś piłowałeś rogi czy już taka była w orginale,bo te co ja widziałem to wszystkie są kanciate albo bardzo zaokrąglone.

Przeczytaj temat dokładnie a potem pisz tak żeby można było cię zrozumieć...

Rozumiem że chodzi ci o to co jest na foto... na foto widać panel z wersji po Lift i w nim wsadzona navi rns-e... żeby ją wsadzić trza troszkę przerobić samemu panel przedni...

Poszukaj na google jak to wsadzić... i z jakiego modelu audi wyciągnąć tą navi rns-e żeby najwygodniej było możliwe przerobienie przedniego panela z navi ;)

A co tam... będę tak dobry że ci nawet linka znalazłem jak poprawnie wpakować do Audi A8 D2 po Lift navi rns-e ;P

http://forums.audiworld.com/showthread.php?t=1758989

Tytuł:
PostNapisane: 07.sty.2010 17:56:41 
Użytkownik

Auto: A8 D3
Przepraszam kolego za kłopot,i wielkie dzięki za wyczerpującą odpowiedz na moje pytanie.Myślałem że fota powyżej pochodzi z twojego auta,ale jak widać pomyliłem się strasznie.

Strefa czasowa: UTC + 1