.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 26.cze.2025 17:38:27

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Nie pracuje jeden cylinder.
PostNapisane: 26.maja.2005 08:51:57 
Użytkownik

Panowie taka sprawa, ze jechalem wczoraj do Lublina i auto stracilo moc, przestał ciagnac jeden cylinder. Swiece nowe (2tys), kopulka nowa, palec nowy, cewka nowa, przewody tez nowe (ok2tys) z tym ze w zeszlym tygodniu ulamal sie jeden przewod w miejscu zakladania na swiece ale zalozylem stary, a w zasadzie to zakladalem wszystkie stare po kolei i na kazdym to samo.
No ale zakladam ze to chyba nie wina pradow bo jak auto jest zimne to pali na dotyk i chodzi na 4 gary, dopiero jak sie zagrzeje do 90 to zaczyna pieprzyc ten jeden cylinder, z tym ze momentami podczas jazdy zalapywaly wszyskie ale tylko na chwile a potem znowu kicha. No i mimo tego pieprzenie to auto nawet gorace tez dobrze bali bez zadnych problemow.
I nie wiem czy to istotne ale jak jest na benzynie to z rury ewidentnie czuc niespalona benzyne.

I teraz powiedzcie mi prosze czy mam dalej cos grzebac w ukladzie zaplonowym czy to moze cos z mechanicznych uszkodzen silnika.

:(

Tytuł:
PostNapisane: 26.maja.2005 09:06:04 
Moderator

Auto: C4,B6 quattro, A2
zmien kopulke .... a jak chcesz to poszukaj na niej przebicia ... na tej swiecy na ktorej nie ma iskry bedzie widac gdzies jak jest wytopiona kopulka

A4Q '03 1.9 - 15-
A2 '01 1.4 - 24-
Seat Alhambra 4x4 '08 1.9 - 25-

Tytuł:
PostNapisane: 26.maja.2005 09:25:25 
Użytkownik

Tylko szkopul w tym ze nie wiem ktora to swieca by mogla byc. Wykrecalem wszystkie i sa w tym samym kolorze szaro-bialym, zadna z nich sie nie wyroznia. Zaraz obluukam kopulke czy gdzies nie jest nadtopiona.

No juz patrzylem, kopulka wyglada elegancko, zadnych nadtopien, palec tez w super stanie.

Tytuł:
PostNapisane: 26.maja.2005 10:45:56 
Użytkownik

Auto: Audi A8 D2 4.2E
może się zawór zawiesza...przyciera się prowadnica :?:
może srężyna, samoregulatory nie grały??

ale zacznij od prądów. (to że było zmieniane 2tkm temu nic nie świadczy ;-) ).

http://img513.imageshack.us/img513/2742/dscn1455.jpg

Tytuł:
PostNapisane: 26.maja.2005 10:58:04 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
Zdejmój po kolei każda fajke i zakładaj na nia jakas swiece przytknij do masy i odpalaj silnik( metoda dziadka mechanika) w ten sposób wyeleminujesz uszkodzenie instalacji zapłonowej, potem wyktęć świece i sprawdz cisnienie w cylindrach jezeli którys ma niskie to bedzie przyczyna niedomagań.

Tytuł:
PostNapisane: 27.maja.2005 13:35:25 
Użytkownik

heh..no ja nie chce czarno wrozyc, na pewno sie myle, ale ci co mnie znaja, wiedza, ze taie rzeczy sa mozliwe...:P:P
ja mialem podobny objaw, tyle ze mi na 2 gary przestal gadac..:(....sprawdz moze sobie, tak dla przyzwoitosci kompresje, co??....u mnie podobny objaw skonczyl sie na remoncie silnika..:(...nie chce straszyc, tylko tak sobie teoretyzuje....
pzdr i zycze niuni szybkiego powrotu do zdrowia..:)

nagie blondynki okazują się wcale nie takie głupie...

frustra vivit qui nemini prodest

Tytuł:
PostNapisane: 28.maja.2005 23:08:39 
Użytkownik

No juz wszystko gra i niunia hula, nie bylo az tak zle. Tylko wkurzony teraz jestem na jednego goscia za te przewody WN co mi wcisna. Przyczyna byla taka ze zlamaly sie dwa przewody juz w tej przyjmijmy to fajce, i bylo to o tyle ciekawe ze byly one w tym miejscu zalane plastikiem i na zimno elegancko wszystko hulalo tylko po rozgrzaniu jajka wychodzily, bo zakladalismy inne swiece i niby swieca byla ok, iskra byla, a dodam ze trzy razy wszystkie przelecielismy, a ze nie bylo innego pomyslu to 4 kolejke zaczelismy z innymi swiecami i sie okazalo za na pierwszym cylindrze co jakis czas nie bylo iskry. Potem juz rozbroilem przewody i sie okazalo ze w srodku byly popalone. No nie powiem jakies super drogie one nie byly (kolo 100 pln" Kager") ale na pewno juz ich nie kupie.

Dzieki wielkie za pomoc i zainteresowanie. :D :D

Tytuł:
PostNapisane: 30.maja.2005 07:55:04 
Użytkownik

No cuż Panowie.

tak bywa.

Ja też rok temu dałem 90 zł za kable do 5 cyl i już po założeniu stwirdziłem że mają gorsze tłumienie niż stare. Na CB w AM-mie był większy warkot z układu zapłonowego niż na starych. A po roku to te kable już świecą.

Uważam że lepiej kupić raz do roku sylikonowe za 30-40 zł niz dawać za marnej jakości podróbki 100. Tyle samo wytrzymają.

Nara.

Mi też araz w 80-tce gubił takty ale to był Hall na wykończeniu.

Nara.

Tytuł:
PostNapisane: 30.maja.2005 07:55:23 
Użytkownik

No cuż Panowie.

tak bywa.

Ja też rok temu dałem 90 zł za kable do 5 cyl i już po założeniu stwirdziłem że mają gorsze tłumienie niż stare. Na CB w AM-mie był większy warkot z układu zapłonowego niż na starych. A po roku to te kable już świecą.

Uważam że lepiej kupić raz do roku sylikonowe za 30-40 zł niz dawać za marnej jakości podróbki 100. Tyle samo wytrzymają.

Nara.

Mi też araz w 80-tce gubił takty ale to był Hall na wykończeniu.

Nara.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1