.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 26.cze.2025 19:10:57

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 17 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Kontrolka od hamulcow swieci po wymianei klockow
PostNapisane: 08.cze.2005 14:07:33 
Użytkownik

Witam wymienilem usiebie klocki z przodu by mialy juz niecale pol centymatra,wsadzielm nowki, jakies wloskie nei pameitam ale ponoc dobre,no i odpalam fure a miga mi kontrolka od hamulcow (!) (!) (!) i mi ga i miga, kable od czujnikow podlaczone elegancko sprawdzalem ze 3 razy, odlaczylem akumulator na 5 minut idalej miga,teraz odlaczylem go na dluzej podlacze pozniej i zobacze czo cos sie zmini,co to moze byc? aha i jeszcze jedno jak podnisolem tylnakanape zeby odpiac kleme od AKU to znallem tam jakis wezyk wchodacy do samochodu od spodu ale nigdyz on nei prowadzi, tak sobie lezy jakies 25 cm tego wezyka pod siedzeniem, czy on ma byc gdzies podlaczony czy co to w ogole jest?

Tytuł:
PostNapisane: 08.cze.2005 14:23:53 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
Ten wezyk to odpowietrzenie akumulatora , niektóre aku maja z boku taki kruciec i tam sie go nakłada, a co do kontrolki to musiał załamać sie kabel przed wtyczka musisz dokładnie sprawdzic , rozciagac go ew nakówać, dzieje sie tak często geyz koła czły czas sie skrecaja.

Tytuł: Re: Kontrolka od hamulcow swieci po wymianei klockow
PostNapisane: 08.cze.2005 14:50:31 
Użytkownik

MaC napisał(a):
miga mi kontrolka od hamulcow (!) (!) (!) i mi ga i miga, ..........co to w ogole jest?

i pewnie słyszysz wtedy sygnał dzwiękowy
ktos na forum napisał że oznacza to awarie uniemożliwiającą dalszą jazdę "
w praktyce : niskie ciśnienie , brak płynu hamulcowego , niskie ciśnienie we wspomaganiu sprzegła .
Głupie pytanie: a odpowietrzyłes dobrze układ ??

Rzczewistość jest tylko iluzją, aczkolwiek bardzo trwałą

Tytuł:
PostNapisane: 08.cze.2005 14:56:46 
Klubowicz

Jeden BIP + ostrzeżenie (żółta kontrolka) = można jechać dalej (oby nie na rezerwie)

TRZY BIPY + czerwona kontrolka = dalej jedziesz na wsłane ryzyko ;)

Teraz pytanie - jakiego koloru kontrolka Ci mryga ;) Domyślam się z opisu, że czerwona, więc Vanillka miała by rację :D

Żółta kontolka hebelków ma czujniki w klockach, czerwona w osprzęcie.

Tytuł:
PostNapisane: 08.cze.2005 15:33:47 
Użytkownik

no wlasnie miga czerwona :) a sygnalu dziwkowego nie ma, nie mam komputera pokladowego tylko zwykle lampki mzoe dlatego nie psizszczy,ale poprostu miga sobie i nic wiecej,samochod hamuje jak trzeba, wszystko odpowietrzone gra gitara,tyle tylk oze miga :) hehe za chwile ide podlaczyc AKU moze to cos zmieni,ale watpie

Tytuł:
PostNapisane: 08.cze.2005 15:52:18 
Użytkownik

MaC napisał(a):
no wlasnie miga czerwona :) a sygnalu dziwkowego nie ma, nie mam komputera pokladowego tylko zwykle lampki mzoe dlatego nie psizszczy,ale poprostu miga sobie i nic wiecej,samochod hamuje jak trzeba, wszystko odpowietrzone gra gitara,tyle tylk oze miga :) hehe za chwile ide podlaczyc AKU moze to cos zmieni,ale watpie

wiesz mnie tez "czasem " migało az wyladowałam z pedałem sprzęgła w podłodze bo kochany samochód mnie informował że ciśnienia nie ma we wspomaganiu sprzegła ( puścił jeden przewód )
więc może posprawdzaj wszystkie przewody

Rzczewistość jest tylko iluzją, aczkolwiek bardzo trwałą

Tytuł:
PostNapisane: 08.cze.2005 16:12:01 
Klubowicz

jeżeli nie mas zkompa to nie będzie Ci migała inna niż czerwona!!
to oznacza 3 rzeczy o ktorych wpomniała Vanilka
posprawdzaj te przewody do hebelków

Audi Competition AWX <- BYŁO
Audi 80 AAH <- BYŁO
BMW E30 M20B25 <- BYŁO
Audi 80 KK quattro <- BYŁO
Audi 80 AAN quattro JEST DO DZIŚ 600 PS 700 NM by SLG
Audi S2 3B quattro <- BYŁO
Audi 200 MC Sport quattro <- BYŁO
Audi 100 NF Sport quattro <- BYŁO

Tytuł:
PostNapisane: 08.cze.2005 19:24:44 
Użytkownik

Też tak mam po zmianie klocków, że mi się zapala kontrolka.Zdaża się, że któraś wtyczka nie łączy i trzeba ją poruszać albo najlepiej spsikać jakimś płynem.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 08.cze.2005 20:10:42 
Użytkownik

kurde wszystko sprawdzone i dalej mruga, shit jakis,podlacyzlem stare klocki zeby zobaczyc i dalej mruga,odpiecie AKU nic nie dalo a fura hamuje eleganco,to jakies fluidy chyba magiczne :D

Tytuł:
PostNapisane: 09.cze.2005 06:32:30 
Użytkownik

Cytuj:
w praktyce : niskie ciśnienie, brak płynu hamulcowego, niskie ciśnienie we wspomaganiu sprzegła.
Proponuję kolejne, odłączenie wymienionych wyżej czujników i zwarcie wtyku za pomocą krótkiego przewodu, a nastepnie sprawdzenie, czy dalej mruga. Ja mam te czujniki (1986 r) przy hamulcach, w nakrętce zbiornika od pompy wspomagania, w nakrętce zbiornika płynu hamulcowego i we wspomaganiu hydraulicznym, do którego jest przykręcona pompa hamulcowa. Od sprzęgła, na razie, takiego czujnika nie zauważyłem.

Tytuł:
PostNapisane: 09.cze.2005 15:52:47 
Użytkownik

Lake napisał(a):
Cytuj:
w praktyce : niskie ciśnienie, brak płynu hamulcowego, niskie ciśnienie we wspomaganiu sprzegła.
Proponuję kolejne, odłączenie wymienionych wyżej czujników i zwarcie wtyku za pomocą krótkiego przewodu, a nastepnie sprawdzenie, czy dalej mruga. Ja mam te czujniki (1986 r) przy hamulcach, w nakrętce zbiornika od pompy wspomagania, w nakrętce zbiornika płynu hamulcowego i we wspomaganiu hydraulicznym, do którego jest przykręcona pompa hamulcowa. Od sprzęgła, na razie, takiego czujnika nie zauważyłem.

Rozumiem, że zwarcie przewodów prowadzących do czujnika zużycia klocków interpretowane jest jak klocki sprawne. Czy mam rację?

Zakładając, że mam klocki bez czujnika, to by kontrolka (!) nie migała należy przewody czujnika zewrzeć?

Tytuł:
PostNapisane: 09.cze.2005 16:03:26 
Klubowicz

Odłączanie akku nic kompletnie nie zmieni poza zresetowaniem kompa (który w tym wypadku nie ma nic wspólnego) oraz rozregulowaniem zegarka :) Przyczyn szukaj przy czujnikach, a jak dojdziesz co wadzi to sprawdź dlaczego, a nie tylko zewrzyj i zostaw!!

Tytuł:
PostNapisane: 09.cze.2005 16:04:29 
Klubowicz

Lake napisał(a):
Cytuj:

W C4 sprzęgło korzysta z płynu hamulcowego ;)

Tytuł:
PostNapisane: 09.cze.2005 16:10:24 
Użytkownik

A teraz krótko:
-magic- Tak.
GrzesB - Acha.
Pozdro.

Tytuł:
PostNapisane: 09.cze.2005 17:15:00 
Użytkownik

zalozylem zwory na wtyczkach i dalej to samo,nie wiem juz o co chodzi

Tytuł:
PostNapisane: 09.cze.2005 18:03:20 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
MaC napisał(a):
zalozylem zwory na wtyczkach i dalej to samo,nie wiem juz o co chodzi
Oj tam nie wiesz kabel poprostu jest gdzies zerwany, zakuj go igłą gdzies dalej w komorze silnika i sprawdz przejscie omomierzem od wtyczki do zakucia n we wszystkich czterych zyłach ,wszystko powinno sie wyjaśnic.

Tytuł:
PostNapisane: 11.cze.2005 11:55:26 
Użytkownik

no i juz problem z glowy, jak sie okazalo wtyczka przy lewym kole byla zasniedziala po gumowa oslona, wiec wszystko wyczscilem,zacisnalem mocniej przewody na wsuwkach i jest git :)

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 17 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1