@enduro777 - Moja V-ka przyspieszała 0-100km/h w czasie 13s z mixerem... wynik wręcz tragiczny i dobry Sej objerzdżał moje 2.8 jak chciał... fakt, kanały nie miały skracanej długości, ale i tak była masakra... po wywaleniu mixera na rzecz sekwencji - niebo a ziemia! Co więcej - zgodzę się z Tobą, że dobrze dobrana i założona instalka I czy II generacji będzie jeździć w V-ce, ale niestety trzeba bardzo dbać o układ zapłonowy... bo inaczej jest BUM! Kiedyś gazownik polecił mi założyć świece jednoelektrodowe bo takie podobno lepsze do gazu, ale silnik dalej strzelał (stare świece nadawały się do wymiany). Wymieniliśy jeszcze profilaktycznie przewody - dalej to samo... Stwierdziłem więc, że wracam do świec 3-elektrodowych (wszystkei NGK) i problem przepadł jak kamień w wodę... Przy tych instalkach niestety trzeba bardzo dbać o takie "drobiazgi".
@pw - Mój wynik 8,8s robiłem na PB 99 z tym, że w bagażniku była jeszcze butla LPG (co prawda pusta, ale swoje waży) oraz narzędzia mojej pracy (jakieś 30kg metalu) oraz kilka kilogramów audio

Gdybym to wszystko wywalił i jechał pustym autkiem to napewno czas byłby lepszy... Może inna nawierzchnia też poprawiła by czas (a raczej napewno, bo do końca jedynki i jeszcze troszkę na dwójce nie mogłem złapać trakcji)... Dolotem bym się bardzo nie przejmował (wówczas zdrutowanym) bo podczas takiej próby obrotki i tak nie spadały poniżej 4krpm. Myślę, że biorąc pod uwagę to wszystko można by spokojnie zejść do 8,5s - jak na 13-letnie auto uważam, że nie jest źle... Teraz zrobię silniczek i jak go dotrę znowu pobawię się G-techem... AAAAAA, jeszcze jedno - podczas testów nie miałem zawiechy na tyle - amory nic nie trzymały - już to poprawiłem, ale jeszcze nie mierzyłem... Tak czy siak to też ma duży wpływ na przyspieszenie do 100...