(A)rturo napisał(a):
Autko jak wyzej: A3
Mysle o takiej blaszce do klaby i przykrecac do tego..
zreszta zoabcze jeszcze;]
Dzieki za odp
tez wydawalo mi sie ze bedzie fajnie z moscowaniem na klapie. Ale jak pojechlem do serwisu/sklepu i sie przyjrzelismy to u mnie nie bylo mozliwosci montazu tego praktycznie musialbym sobie cos sam wyrezac. tzn u mnie to taka specyficzna klapa ze swiatla sa a potem szyba i w sumie malutki kawalek blachy jest, pozatym dosc mala szpara wiec ogolnie cirezka sprawa no i te uchwyty wcale ladne i male nie sa.
Naprawde duzo nad tym myslem. i moje wnioski sa nastepujace:
jesli cb ma sluzyc tylko na trasie jako antyradar + krotka gadka to kupuj radio jakie ci sie podoba, zakladaj na dach srednia magnesowke z metr bata i bedzie to spelnialo swoja role.
Zrobilem na takiej zasadzie zestawy do dwoch aut i efekt w pelni zadowalajacy nawet powiem ze jest lepij niz myslalem czytajac lameny jaka to magnesowka zla. W jednym aucie nawet sprobowalem bez sprawdzania SWR i jest ok, tez dziala ok.
takie oto wlasnie moje zdanie.
moje zestawy to
uzywany harry z allegro za 180zl + antenka K40
20 letni midland z poprzedniego amerykanskiego auta wyciagniety, naprawiony i przestrojony za pare zl + antena Hustler z allegro.
Tylko uwazajcie cb daje 99% pewnosci ze nie ma miskow na trasie hehe Ojca w pierwszej trasie z CB przesuszyli

w eterze mowili ze czysto a tu bec... smial sie z policjantami i na pytanie czy dlugo tu stoja odpowiedizli ze dopiero co silnika zgasili