.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 28.cze.2025 10:44:44

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [b2 KV] - żabkę robi po depnięciu w gaz
PostNapisane: 28.sie.2005 22:21:50 
Klubowicz

Auto: b8q caeb '09
Joł.. Dzisiaj sie troche zawstydzilem na spocie, kiedy - co prawda wygrałem scigankę, ale przy każdej zmianie biegów i depnięciu gazu do konca silnik "zapadał" na pol sekundy zanim zaczął sie wkręcać...

Objaw jest taki, że nawet nieobciążony silnik depniety - najpierw "staje" - dosłownie, obrotomierz spada na 400 albo tyle ile wymusi właczony bieg, a po sekundzie idzie na obroty...
Czego szukać..?
Myślałem, że przesadzilem z wyprzedzeniem zapłonu (podcisnieniowa ma regulację), ale po odpięcu rurki z kolektora do zapłonu jest podobnie...

Guma z przepływomierza jest nałożona luzem na rozdzielacz i kolektor (a wlasciwie mixer gazu) - bez opasek i uszczelnień... Nadmiar powietrza po otwarciu przepustnicy go dławi??
co mości panowie radzicie..?

Tytuł: Re: [b2 KV] - żabkę robi po depnięciu w gaz
PostNapisane: 29.sie.2005 14:28:47 
Użytkownik

scob napisał(a):
Joł.. Dzisiaj sie troche zawstydzilem na spocie, kiedy - co prawda wygrałem scigankę, ale przy każdej zmianie biegów i depnięciu gazu do konca silnik "zapadał" na pol sekundy zanim zaczął sie wkręcać...

Objaw jest taki, że nawet nieobciążony silnik depniety - najpierw "staje" - dosłownie, obrotomierz spada na 400 albo tyle ile wymusi właczony bieg, a po sekundzie idzie na obroty...
Czego szukać..?
Myślałem, że przesadzilem z wyprzedzeniem zapłonu (podcisnieniowa ma regulację), ale po odpięcu rurki z kolektora do zapłonu jest podobnie...

Guma z przepływomierza jest nałożona luzem na rozdzielacz i kolektor (a wlasciwie mixer gazu) - bez opasek i uszczelnień... Nadmiar powietrza po otwarciu przepustnicy go dławi??
co mości panowie radzicie..?

ja bym poszukal w szczelnosci dolotu na poczatek...moze byc jakas lewizna powietrza zasysanego

Tytuł:
PostNapisane: 29.sie.2005 14:35:43 
Klubowicz

hehehe.. sam to wszystkim pisze, a u siebie nawet nie sprawdzilem :-)

Po uszczelnieniu (opaski na gume) - jest cacy :-)

Tytuł:
PostNapisane: 29.sie.2005 22:16:23 
Użytkownik

scob napisał(a):

:peace:

Tytuł:
PostNapisane: 29.sie.2005 22:50:43 
Klubowicz

scob napisał(a):

aż strach pomyśleć jaka teraz by była różnica między nami :) następnym razem się zamienimy, Ty bierzesz moje C4 a ja Twoją B2, zobaczysz jak ładnie odjeżdża :D

Tytuł:
PostNapisane: 29.sie.2005 23:09:18 
Klubowicz

widzialem na filmie :-) sie zdziwilem troche jak ladnie z zewnatrz wyglada rozpedzanie... ;-) zza kierownicy tego nie czuć.

po prostu nie bedzie tego momentu "zapadniecia" - może jesczze z jedna długosc samochodu ;-)

Ale jakby z Twojego te płytki z bagaznika wyjac i wtrysk doregulowac... nie bedzie zle :-)

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1