.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 29.cze.2025 15:40:49

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Jaki gaz do 2,2t i gdzie na mazowszu można to dobrze założyć
PostNapisane: 20.paź.2005 17:09:52 
Użytkownik

Witam!!!! Sciagnalem niedawno z Niemiec Audi 100 w silniku 2,2 turbo i nie mam pojęcia jaki gaz do niego zlozyc, zeby to konkretnie jezdzilo a nie chodzilo jak mul!! Z tego co wiem to jest to na mechanicznym wtrysku i sa niejakie problemy z zalozeniem gazu, przynajmniej w mojej okolicy!!! Moze macie namiar na jakas dobra stacje zakladania gazu gdzies na mazowszu???? I jaka cena wchodzi w gre??????

POzdroofki i dzieki za wiadomości!!!

Tytuł:
PostNapisane: 20.paź.2005 17:28:33 
Użytkownik

No wiec tak, najlepiej powie CI o gazie Pazdzioch. Ja ci moge polecic firme Enrgy Gaz Polska www.egp.pl Jak do tego autka to tylko wtrysk 3 generacja. koszt pewnie okolo 4 tysiakow...

Tytuł:
PostNapisane: 20.paź.2005 18:32:14 
Klubowicz

Auto: S2 Coupe
Proponuję najtańszą i najbardziej badziewną instalkę jaką można założyć... po co przepłacać :diabel: :diabel: :diabel:

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 20.paź.2005 21:54:13 
Użytkownik

DeS napisał(a):
Proponuję najtańszą i najbardziej badziewną instalkę jaką można założyć... po co przepłacać :diabel: :diabel: :diabel:

Pozdrawiam

bez przesady, ile tam jest doładowania?
moja sekwencja tak do 0,7-0,8 spokojnie daje radę a mysle ze troche
wiecej jeszcze da sie wycisnąć...

Tytuł:
PostNapisane: 20.paź.2005 23:38:58 
Klubowicz

będzie działać tylko III generacja. Silnik musi pracowac idealnie na benzynie i nie bedzie problemow. Komputer instalacji wylicza mieszanke gazu na podstawie sygnalu z TPSu (wychylenie klapki przeplywomierza) i na podstawie pomiarów sondy lambda. Nic innego nie zadziala prawidlowo przy tym silniku. Poszukaj na forum i poczytaj posty Kefira. On walczyl z gazem przy 10V KG i po dłuuuuuugich testach, jazdach udalo mu sie osiagnac porozumienie miedzy silnikiem a instalacją. Moim zdaniem lepiej wydac 4 tyś na III generacje gazu niz zakladac gaz II gen. za 1800 zł i później mieć wieczne problemy ze strzałami, utratą mocy i wolnymi obrotami. Nowy ICek i guma miedzy Ickiem a kolektorem dolotywm nie jest tania i latwodostepna - to najczęściej rozwala strzał. Jak Ci strzeli raz to na benzynie moze juz nie pochodzic itd. Długo szukałem kogoś kto założy mi gaz do tego silnika. Nigdzie nie chcięli się tego podjąć w zamian za poświadczenie, że to będzie działać. Magik, który zakladał mi tą instalacje gazował jedną dwusetkę przed moją. Klient nie miał kasy i założył mu II gen. bo nie miał wyboru. Gazownik nie jest zły więc jako tako ta instalacja chodzi, lecz właściciel nie jest zadowolony dużym spadkiem mocy. Jednym z głównych powodów dla ktorych nie zdecydowałem się na tańsze rozwiazanie (II gen.) jest fakt konieczności założenia przy II gen zwężki na dolocie powietrza. Nie chciałem tracić na mocy i elastyczności silnika. III gen. działa idealnie. Daje ogromne mozliwości zmiany mapy wtryskiwanego gazu. Możesz ustawić więcej=szybciej lub mniej=taniej. Jeżeli chcesz podkręcić doładowanie to zwiększasz mapę. Zresztą mapa do pewnego stopnia jest korygowana przez komputer gazu na podstawie pomiarów z sondy, więc działa to praktycznie samoczynnie. Moja instalacja to: BIGAS SGISN, załączam fotkę brudnego silnika :D

Obrazek

Made by Energy Gaz Polska - www.egp.pl

Tytuł:
PostNapisane: 22.paź.2005 14:39:44 
Użytkownik

Pazdzioch, skoro jestes z Pruszkowa, to gdzie ten Twoj "magik" ma swoja siedzibe?? Takze w Pruszkowie?? Bo w sumie jezeli ktos ma mi zalozyc lipny gaz, to wole dolozyc troche na wache i przejechac te 130km po dobra instalacje!!!
Pozdrawiam!!!
Jigitt,-

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1