Oczywiście szukałem w archiwum ale nic nie znalazłem co by mi pomogło:
pyt 1.
czy znany komuś jest taki przypadek:
ciepło, gorącą (np po długiej jeździe) - kontrolka świec się nie pali - ale świece grzeją (około 30sek lub do rozruchu)
zimno

3st - kontrolka świec się pali - świece nie grzeją (po pewnym czasie gdy zgaśnie kontrolka (20 sek) po następnych 3 sek świece zaczynają grzać
przekaźnik sterujący świecami był podmieniany, czujnik sprawny, świece także
pyt 2.
jaki być powinien przekaźnik świec żarowych w b4 (nr) czy to taki sam jak w starszych vw ? Podmieniałem przekaźnik na identyczny z tym co mam, a w związku z tym iż efekt występuje od zakupu samochodu - może to nie właściwy typ przekaźnika ?
pyt. 3 Czy ktoś sprawdzał lub jest to gdzieś opisane kiedy, w jakich temp i jak długo grzeją świece ? Nie chodzi mi o świecenie kontrolki tylko rzeczywisty czas i moment grzania (ja wyprowadziłem sobie kontrolkę za bezpiecznikiem świec więc teraz zawsze widzę kiedy grzeją naprawdę).
pyt. 4
Czy komp może tak wpływać na zachowanie grzania ? jeśli tak to z jakich przyczyn (uszkodzenie, błędne wskazania innych czujników niż niebieski czujnik temp). Sprawdzano podobno Vagiem (nie było mnie przy tym) i tak jest podobno ok