buberturbo napisał(a):
A wziales pod uwage to ze Audi S2 wytępowało również w nadwoziu typu sedan i kombi?? Więc ja problemu nie widze... i wiem co pisze... Christo... Sedana i Kombi w turbo klekocie mozna spokojnie przerobić wizulanie na S2jeczke...Pytanie było ogólnie o Audi S2, to ty sobie wymysliłeś Coupe...
Przepraszam, mój błąd. Ciemność przed oczyma spowodowała, że skojarzyłem temat only z Coupe
hans napisał(a):
filozofujesz i tyle ... znam ludzi ktorzy zarabiaja kupe kasy wiecej ode mnie i utrzymanie takiego auta jak moje jest dla nich drogie ... a wynika to z braku doswiadczenia w utrzymaniu auta ... wiec cala ta swoja demagogie mozesz uprawiac gdzies gdzie nikt nie bedzie wiedzial do czego zmierzasz
Na tym Forum wciskano mi już różne rzeczy np. niskie spalanie 2.8 czy quattro jako wyznacznik wartości auta, ale twierdzenie że duże koszty użytkowania eSki spowodowane są brakiem doświadczenia właścicieli to już jest szczyt wszystkiego

Nie wiem co chciałeś przez to powiedzieć, być może to, że jak ktoś umie sam naprawiać samochody to rzeczywiście koszty utrzymania eSki mogą spaść o kilkadziesiąt procent (w sumie logiczne). Chyba, że jesteś zdania, że doświadczony kierowca potrafi jeździć tak, że auto się nie psuje, spala 2 razy mniej paliwa itd.

Gdybym nie miał własnego auta na utrzymaniu to być może przyznałbym Ci rację, ale tak się składa że jest inaczej, więc (...)
PS. Być może znowu zrozumiałeś mnie na opak, wiec tłumaczę. Nie twierdzę, że koszty posiadania i codziennej eksploatacji eSki są jakieś kosmiczne. Nie możesz mi jednak zaprzeczyć, że w stosunku do standardowego Audi to jednak zupełnie inny próg, dla większości maniaków nie do przeskoczenia ani dziś ani w przyszłości.