BRC, LOVATO... Wszystko moim zdaniem zależy od regionu w którym mieszkasz. U nas niemal wszyscy operują na LOVATO i tak też bym Ci polecał, ale nie wiem co montują u Was. Z jakością bywa różnie.
Osobiście w B3 miałem LOVATO i przez rok czasu nie było dosłownie żadnych problemów ! Nawet nie musiałem regulować auta.
Zarówno BRC jak i LOVATO potrafią się zepsuć i ciężko przewidzieć czy dany reduktor będzie lepszy od drugiego. Jeśli już musisz wybierać to moim zdaniem załóż to na czym operuje większość zakładów, gdyż zawsze możesz zasięgnąć opinii innych warsztatów, a tak to będziesz skazany na tego jednego papraka
Moja uwaga co do wyboru, jeśli możesz to może jednak nie wybieraj sam sobie elektroniki czy reduktora !! W przypadku jakichkolwiek problemów wszystko zwalą na Ciebie - "Gdybyśmy założyli
ten czy ten reduktor/komputer nie byłoby takich problemów". Jeśli to oni założą zawsze będziesz miał mieć prawo do nich o to pretensję, a tak to będą kazali Ci płacić za jakiekolwiek prace...
Jeśli zakład stosuje takie tricki z oszukiwaniem na elektronice to ja wogóle już bym zrezygnował z ich instalacji. Teraz nie założyli Ci kompa, a później okaże się coś jeszcze. Dodatkowo możesz mieć problem z naprawami gwarancyjnymi lub regulacjami. Wszędzie (prawdopodobnie) będą Cię zbywać.
Jeśli robią jakiś problem z włożeniem elektroniki jedź do rzeczoznawcy. Opisze Ci co i jak, zakładasz sprawę i wygrywasz

Teraz NIE WOLNO pomijać w instalacji elektroniki. Wszystko...