.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 27.cze.2025 21:47:49

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 16 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Sachs czy Valeo
PostNapisane: 03.sty.2006 18:04:58 
Użytkownik

czeka mnie wymiana sprzegielka-komplet w A4,dzwonilem juz do kilku sklepow pytalem o ceny .W jednym mowia ze najlepszy jest Sachs w drugim ze Valeo a w trzecim z kolei ze jeszcze jakis inny!!ceny nie sa bardzo zroznicowane.Moze wy macie jakies dobre lub zle doswiadczenia z ktoras z tych firm!!

Tytuł:
PostNapisane: 03.sty.2006 18:34:58 
Użytkownik

Witam bierz sachs bo to idzie w oryginale. Zmienialem 3 miechy temu zamowilem z sachs i okazalo sie ze tarcza jest luk/sachs i docisk to samo na starym sprzegle bylo identycznie. Rada dobrego fachowca, wymieniaj tylko to co uszkodzone nie sluchaj ze najlepiej caly komplet im wiecej zostaje w oryginale tym lepiej.

Tytuł:
PostNapisane: 03.sty.2006 19:02:32 
Użytkownik

ja kupiłem Sachs, wszystko działa jak należy, polecam. Na Valeo wymieniałem kiedyś w alfie i wydawało mi się że było bardziej "twarde" i mineło sporo czasu zanim się do niego przyzwyczaiłem, ale to była alfa :D

w komplecie zawsze taniej, a po drugie ponowne rozbieranie dla wymiany np. samego łożyska chyba mija się z celem, wszystko zależy jeszcze od tego jaki jest dostęp i czy sam sobie to wymieniasz

Tytuł:
PostNapisane: 03.sty.2006 19:11:37 
Użytkownik

sam nie bede wymienial bo sie nie znam .mam swoich mechanikow wiec zlece to im. i oczywiscie nie bede sie bawil w wymiane jednej czesci tylko odrazu caly komplecik.owszem drozej ale potem bedzie juz spokoj!!!

Tytuł:
PostNapisane: 03.sty.2006 19:47:30 
Klubowicz

Auto: 210vtq
Oczywiscie ze Sachs, Valeo to sobie mozesz do Fiata zamontowac :P

A6 V8 Avant - było
Coupe GT ... progress

Tytuł:
PostNapisane: 03.sty.2006 22:08:35 
Użytkownik

Arecki napisał(a):
Witam bierz sachs bo to idzie w oryginale. Zmienialem 3 miechy temu zamowilem z sachs i okazalo sie ze tarcza jest luk/sachs i docisk to samo na starym sprzegle bylo identycznie. Rada dobrego fachowca, wymieniaj tylko to co uszkodzone nie sluchaj ze najlepiej caly komplet im wiecej zostaje w oryginale tym lepiej.

a za miesiac albo dwa bedziesz wymieniał resztę, oczywiście sachs
pytanie jak oryginał jest zużyty,

Tytuł:
PostNapisane: 03.sty.2006 23:16:22 
Użytkownik

Auto: Passat B4 '96 1.8 ADZ
czegos tu nie kapuje. skoro sachs idzie w oryginale i wymieniam sprzeglo tez na sachsa, to czemu mam zostawiac to, co sie nie zdazylo jeszcze rozsypac (np docisk) ? przeciez i tak wymienie to taki sam oryginal a w dodatku nowy.

Tytuł:
PostNapisane: 03.sty.2006 23:37:54 
Użytkownik

są części na pierwszy montaż i części na wymianę, a do tego jeszcze wiele podwykonawców itd :diabel:

Tytuł:
PostNapisane: 04.sty.2006 08:02:44 
Użytkownik

Auto: T&C 3.8
Arecki napisał(a):

:wpale: i właśnie przez taką niewiedzę mamy coraz więcej złomu na naszych drogach.
Po pierwsze primo .Sprzęgło zawsze powinno wymieniać się w zestawie przy większy przebiegu.Nawet po to aby uzyskać gwarancję.
Po drugie niekiedy niekompletne sprzęgło ceną bardzo często nie różni od kompletnego.
Po trzecie jak stac cie na zapłacenie 2 lub 3 razy tej samej kasy za tą samą robotę to twój wybór.

Po czwarte to powiem to krótko i dosadnie.
To tak jakbyś gacie zmienił a dupy nie podtarł po sraniu.

Cytuj:
są części na pierwszy montaż i części na wymianę, a do tego jeszcze wiele podwykonawców itd

Prwda jest taka że części są identyczne a różnica polega na tym że oryginały są oglądane i badane co do sztuki a aftermarketówki już tylko co dziesiąta.Wiem bo byłem w Sachsie.

A co do uleganiu reklamom i różnym dziwnym opiniom to mimo wszystko to LUK jest częściej na oryginalnym wyposarzeniu autek w europie.

Pozdrawiam

Ps valeo nie jest złe .Jeżeli jest tańsze to bierz.

Tytuł:
PostNapisane: 04.sty.2006 08:12:29 
Użytkownik

Martwi mnie właśnie wychodzenie z założenia że Valeo będzie gorsze od Sachsa, przecież to jeden z największych na świecie producentów części zamiennych na pierwszy montaż i na aftermarket więc nie rozumiem tego typu głosów. A sprzęgło po prostu bierz kompletne i masz problem z głowy a i brak problemów z gwarancją.

Pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 04.sty.2006 09:01:46 
Użytkownik

Robo napisał(a):
są części na pierwszy montaż i części na wymianę, a do tego jeszcze wiele podwykonawców itd :diabel:

no dokładnie ale i tak bym brał sachsa

Tytuł:
PostNapisane: 04.sty.2006 10:10:40 
Użytkownik

Auto: T&C 3.8
maciu napisał(a):
Robo napisał(a):

no dokładnie ale i tak bym brał sachsa

Tylko po to żeby w środku zobaczyć LUK-a :D

Tytuł:
PostNapisane: 04.sty.2006 20:39:29 
Użytkownik

Witam , może pomogę wam w rozwiązaniu problemu ani nie poradzę wam Sachsa ani Valeo . Koncern VW AUDI stosował i stosuje sprzęgła marki LUK są to bardzo dobre sprzęgła , na fabrycznej tarczy widnieje napis VW AUDI LUK zaś sprzęgło zakupione w sklepie bedzie miał tylko logo LUK ale nie ma sie czym martwić to jest jeden i ten sam produkt dedykowany dla VW AUDI . Ceny nie są wygórowane ale chyba najbardziej chodzi o jakość prawda?????????

POZDRAWIAM

Tytuł:
PostNapisane: 04.sty.2006 21:17:32 
Użytkownik

Ja po ostanich wojazach spalilem sprzeglo :(
Zamowilem LUK bo bylo najtansze a czlowiek splukany po nowym roku
Za caly komplet zaplacilem 585zl
Sachs ksoztowal 800zl a valeo 850

I z tego co widze dosc dobrze zrobilem bo do wyboru mialem jeszcze tansze jakies polskie 4max

Tytuł:
PostNapisane: 04.sty.2006 21:17:46 
Klubowicz

Auto: AUDI A6 C7
Cytuj:
Ceny nie są wygórowane ale chyba najbardziej chodzi o jakość prawda?????????

Z tą jakością bywa różnie.Ja bym zamontował sachsa.

Tytuł:
PostNapisane: 05.sty.2006 19:32:40 
Użytkownik

Posluchaj ADAM 12 jak dodalem rada dobrego fachowca wymieniac jak najmniej. Ja wymienilem caly komplet kosztowalo mnie to 1200 pln.i tez wychodze z zalozenia ze zmieniamy calosc, ale ten dobry fachowiec to gosc z serwisu w Moskwie wiec wydaje mi sie ze wie co mowi.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 16 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1